FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 19 sierpnia 2025, 19:16 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Covid 19

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Boruszyn
Koleżanki i koledzy, ponawiam pytanie:
Czy znacie jakiegoś pszczelarza pszczelarkę, który zachorował na covid?
Pozdrawiam
Prawie pszczelarz Artur 1

Ule na jakich gospodaruję: dadant
Miejscowość z jakiej piszesz: Białystok
Napisałem ci wyżej jaką "pseudo informację" podałeś. To takie typowe dla tabloidów. "Wolontariusza studentka wytrzymała 3 godziny". Chcąc pogłębić ten nius zapytałem: skąd twój kolega leżąc pod tlenem dowiedział się, że w szpitalu była jakakolwiek wolontariuszka, skąd mógł wiedzieć o tym czy jest studentką, jak długo pełniła swój wolontariat i z jakiej przyczyny zrezygnowała? Po prostu to taka informacja godna współczesnych mediów kierowana do bezmyślnych odbiorców. Twój kolega, jeżeli rzeczywiście podał ci taką , delikatnie mówiąc, plotkę to na bank powtórzył coś co usłyszał a nie sam zobaczył bo nie mógł się przecież zaprzyjaźnić z tą dziewczyną, bo przyjaciela w szpitalu by nie zostawiła :). Usłyszał to od kogoś kto to usłyszał od kogoś kto to usłyszał... aż do źródła, które gdyby przeczytało tą informację w twoim przekazie na 100% nie rozpoznało by jej jako swoją bo to takie radio Erewań.Wszystko w niej jest tylko nie ma prawdy. Młoda dziewczyna, więc już interesujące. Studentka, więc na poziomie a nie byle dziewoja. Wolontariuszka więc szlachetna. I pomimo że taka ekstra i interesująca zderzając się z jakimś nieokreślonym problemem pękła i to już po 3 godzinach. Może kolor ścian jej nie odpowiadał i wytrzymałą 3 godziny.Przeciętna dziewczyna w gimnazjum wie, że w szpitalach są chorzy ludzie, umierają, pod siebie robią, plączą. Co zaskoczyło studentkę? Może rzeczywiście kolor ścian.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
W śląskim służba zdrowia jest pod ścianą. Zamiast karetek bo ich brak zaczynają jeździć do chorych zastępy straży pożarnej. Tylko nie mogą udzielić transportu no bo jak. Więc choremu np. z kolką w boku podają tlen bo nic innego im ni wolno. Nie ma na pokładzie lekarza rzadko ratownik medyczny. Kolka może być od nerki, wyrostka, trzustki, może serca itd. A jak się nie doczeka i dostanie zapaści pozostaje resuscytacja i defibrylator. Czekają aż zwolni się karetka. Tak jeszcze nigdy nie było a jestem w tym fachu ponad 30 lat.

Wolontariat, studentki, może cudzoziemki ,robienie cyrku ciąg dalszy!
X lat temu w małopolsce były dwie duże szkoły pielęgniarskie , Kraków i Myślenice. Myślenice zostały zlikwidowane bo uznano , że pielęgniarki ..... , w to miejsce otworzono coś tam : hotelarstwo , gastronomię i parę dziwnych kierunków.Tylko, tylko te panie obecnie już wiekowe o bardzo dużym doświadczeniu w większości okupują rejestracje ,administracje a rządzący płaczą nad brakiem personelu. Pracownika administracji można szybko przyuczyć , a panie pielęgniarki przesunąć do chorych .Stawia się namioty przed szpitalem chyba dla turystów , a 50 metrów od szpitala budynek z wieloma salami - debilizm.
Petent musi być zdrowy , aby móc ubiegać się o przyjęcie do szpitala, najpierw test i wynik.
Kiedyś wtłaczano takie ,,głupoty ", że w wielu przypadkach czas ....to szansa na uratowanie życia , a tu masz .

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: klasyczny stojak wlkp + 1wz
Miejscowość z jakiej piszesz: Łazy, pow. piaseczyń
Falco pisze:
Gdyby nie trąbiono o tym w kółko w mediach

W poniedziałek odwiedziłem siostrę mojej Ś. P. żony. Dzisiaj zadzwoniła, że się źle poczuła, po badaniach wynik dodatni.

MODERATOR

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
Rob pisze:
JM, myślę, że mówienie o wolontariacie ma bardziej uświadomić jak łatwo się neguje coś czego nie doświadcza się empirycznie niż nakłonić do faktycznego udania się na oddział zakaźny

Dokładnie to miałem na myśli .
Myślę że będzie jeszcze gorzej,bo "odważnych" i zwolenników teorii spiskowych nie brakuje .

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
LK 166 pisze:
W poniedziałek odwiedziłem siostrę mojej Ś. P. żony. Dzisiaj zadzwoniła, że się źle poczuła, po badaniach wynik dodatni.

W Tanzanii (takie państwo w afryce), stwierdzili, że coś jest nie tak z tym wirusem. Postanowili "przetestować" te testy i laboratorium wykonujące je wykonujące. Zrobili wymazy próbkom oleju silnikowego, owocom, zwierzętom. Podpisali jako ludzkie, np. olej jako Jabil Hamza mężczyzna 30 lat. Olej dał wynik negatywny. Papaja (taki owoc), taka ich afrykańska przepiórka i koza dały wynik pozytywny, znaczy mają koronawirusa. Owoc durian i królik wynik niejednoznaczny. Owca - negatywny.
https://www.youtube.com/watch?v=BsPHLH7GIF8
https://www.rp.pl/Koronawirus-SARS-CoV-2/200509862-Tanzania-Testy-na-koronawirusa-wycofane-Daly-wynik-dodatni-u-kozy.html

Awatar użytkownika

Artur1 pisze:
Koleżanki i koledzy, ponawiam pytanie:
Pozdrawiam

Własnie wczoraj sie dowiedziałem że moja siostra zachorowała. Objawy to bolące od soboty mięsnie ,brak smaku i węchu . Gorączki ani kaszlu nie ma. Mówi ze bardziej woli chorowac na Covida niż grypę bo grypę przechodziła masakrycznie.
Polecam wywiad z red.Gadowskim odnośnie Covida i szczepionek jakie zostały dla nas zakupione.
https://www.youtube.com/watch?v=ncihE5e ... ture=share

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski korpusowy
W szkole z lekcji, w ostatnim tygodniu codziennie zabierano młodzież z powodu kontaktu z chorym i kwarantanny. Mąż musiał dalej pracować, z młodzieżą i tak naprawdę, żyć będziemy 2 tygodnie w strachu czy coś nie przyniósł. Wirusa nie widać, dlatego tak łatwo go zbagatelizować albo wręcz wykorzystać przeciw ludziom. Dopiero zachorowanie równające się ze śmiercią może komuś uświadomić powagę sytuacji.
W drugim miejscu gdzie stoi moja pasieka kobieta jest chora na covid, po testach. Przechodzenie tej choroby jest różne u różnych ludzi. Nie musi być wszystkich objawów na raz. Niektóre natomiast są całkiem inne niż te opisane. Ona ma gorączkę, katar, kaszel, zmęczenie, biegunkę, bule głowy, bule mięśniowo-stawowe ale zamiast utraty węchu w drugą stronę jej zmysły zwariowały. Ma węch wyostrzony jak pies. Wszystko ją drażni, przeszkadza nie do wytrzymania.
Tak naprawdę większość Polaków uważa się za katolików. Jednak nie widzą, że noszenie maseczek i przestrzeganie obostrzeń, to tak naprawdę nie tylko dla nas, lecz także po to by chronić innych. Przykazanie. Po pierwsze nie zabijaj, tyczy się naszego zachowania teraz. Jak myślicie ile osób krnąbrnych lub wręcz namawiających do nie subordynacji, tak na to patrzy? Nie ważny jest inny tylko ja i to co ja uważam. Wbrew doniesieniom o chorobie, twierdzenie że jej nie ma. Namawianie do niestosowania się, sprzeciwu, powielanie bzdur ... . :zmęczony: Skończcie już z tą negacją, bo robicie krzywdę nie tylko sobie.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski korpusowy
Nowy koronawirus od momentu wybuchu w grudniu zeszłego roku w Chinach zainfekował na całym świecie już 42 mln ludzi, a ponad 1,1 mln przegrało walkę z chorobą.
Mało!
https://krolowasuperstarblog.wordpress. ... ore-130350

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Miejscowość z jakiej piszesz: sieradzkie
Dwa dni wcześniej gorzej się poczułem(sobota, niedziela) w poniedziałek 12 października zadzwoniłem do przychodni. Ponieważ żona trzy dni była przeziębiona pewny byłem, że załapałem to samo. Po wywiadzie pani doktor kieruje mnie na test + żona, ponieważ objawy są wspólne do przeziębienia, grypy i covid.
Pewny, że to nie covid czekam na wynik, 13.X w południe tracę od razu węch, smak, za dwie godziny mam info żona i ja wynik pozytywny izolacja covid. Pogarsza mi się, nocami temp. 39 st, brak pocenia, duszności, brak apetytu, bóle mięśniowe, żona przechodzi łagodniej.
Po 9 dobach opuszcza mnie gorączka jest lepiej. Smak i węch wrócił.
Grypę miałem wiele razy 3-4 dni wypociłem i po chorobie. Teraz pozostała mi jeszcze duszność.
Pozdrawiam

W najbliższym mnie szpitalu na straszną chorobę jak do tej pory zmarło od początku roku 4 osoby , babcia 80 paro letnia schorowana , osoby z innymi
chorobami i ostatnio osoba z personelu szpitala w średnim wieku zarażona.
Tylko nikt nie trąbi, że zmarła na zawał.Wiem , na zawał się nie umiera , na COV tak .Od początku roku w tym szpitalu zmarło dwoje mi znanych osób na sepse , przypadków może być więcej w tej placówce , nie mam takich wiadomości . To też choroba jak wiele innych,którą się można zarazić , a uratowanie graniczy z cudem.Czy ktoś ogłosił katastrofę z powodu sepsy.
Dziś stoję przed apteką i czytam , że od 10 do 12 dla ludzi starszych.
Do aptek w większości przypadków idą ludzie zdrowi , aby jak najszybciej kupić lekarstwa osobą chorym . Następnym razem poślę babcię , ma czas 24 godziny i powód opuszczenia domu za który jeszcze ją nie ukarzą .

A tymczasem po cichu ustawa o ,,zastosowaniu środków przymusu bezpośredniego'' wobec osób niepoddającym się obowiązkowemu szczepieniu ,badaniom , zabiegom lub izolacji :oczko:
Przyjdzie policja, w kaftan i przyjmiesz każde lekarstwo .

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
idzia12 pisze:
ponad 1,1 mln przegrało walkę z chorobą.
Dziwne tylko, dlaczego pozostałe 99 mln ludzi, którzy również w tym czasie zmarli przestało kogokolwiek obchodzić. Oni też w większości przegrali walkę z jakąś chorobą. A prawdopodobnie mogli by jeszcze pożyć gdyby byli leczeni, w przeciwieństwie do Covid wiele innych schorzeń można skutecznie leczyć.
Na ulicy, w samochodzie, na kąpielisku, na wycieczce itp. na każdym prawie kroku, wszędzie śmierć czyha za rogiem. Zarządzić więc ogólnoświatową całkowitą kwarantannę, a będziemy bezpieczni, nieśmiertelni i manna będzie nam lecieć z nieba.

Wiech pisze:
apisałem ci wyżej jaką "pseudo informację" podałeś. To takie typowe dla tabloidów. "Wolontariusza studentka wytrzymała 3 godziny". Chcąc pogłębić ten nius zapytałem: skąd twój kolega leżąc pod tlenem dowiedział się, że w szpitalu była jakakolwiek wolontariuszka, skąd mógł wiedzieć o tym czy jest studentką, jak długo pełniła swój wolontariat i z jakiej przyczyny zrezygnowała?

Napisałem, że pod tlenem a nie zaintubowany i pod respiratorem. Gdyby był zaintubowany to nie miałbym żadnych informacji od niego. Póki co wyrywa mu płuca i lepiej nie jest.
Artur1 pisze:
oleżanki i koledzy, ponawiam pytanie:
Pozdrawiam

Tak, znam takiego od ubiegłego poniedziałku, to mój rodzony brat mieszka dwa domy ode mnie. Póki co jest w domu i oby nie musiało to się zmieniać.

Miejscowość z jakiej piszesz: Boruszyn
Wszystko jasne. Żaden pszczelarz z Wuchan nie zachorował na covid bo tam po prostu nie ma pszczelarzy. A już myślałem żeby jutro przyjąć kilka żądeł

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Dziś ulice pokazują stosunek Polaków do śmiertelnej zarazy.

Podatki:https://taxfinlaw.pl/podatkowyprzewodnik

https://g.co/kgs/8mMWUvQ

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie 10 ramkowe
Ja mam covida i 0 objawów a żona z teściową i teściu tež mają ale z objawami pozdrawiam i zdrówka życz3 :pl:

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

sangbleu pisze:
Dziś ulice pokazują stosunek Polaków do śmiertelnej zarazy.

Mają w ***** rządowe obostrzenia , nakazy , zakazy bo walczą z głupotą zadufanych , zasiedziałych polityków , mającvch średniowieczne poglądy .
Jak widać , czas na zmiany - lawina ruszyła . Zapoczątkowały ją młode kobiety ,które chcą żyć w wolnym kraju i nie zamierzają być traktowane jak automat do rodzenia . Dołączyli do nich mężowie i partnerzy . Ale to nie koniec - zaraz dołączą do pochodu ich matki , ojcowie a nawet dziadkowie . A co mi tam pandemia - będę pierwszy ! Chcę umrzeć w wolnym kraju !
Żal mi tylko tych młodych "chłopców" , których ustawili po przeciwnej stronie barykady , każąc im bronić przegranej sprawy . Widać , że nie jeden z nich rzuciłby chętnie swą tarczę i dołączył do pochodu , bo u nas na szczęście jeszcze nie Białoruś , a Wolna Polska , która nie zginęła !

Protesty sprytnie zostały skierowane przeciw kościołowi. Ogłoszenie trybunału w tym momencie nie jest przypadkowe , a wręcz zbawienne . Jak trwoga to temat aborcja , już od dawna tak jest. Sobotnich strajków przedsiębiorców nikt nie zauważa, zostały przykryte aborcją , a już atakowania swiątyń mało kto popiera. Proponuje protestującym udać się do synagog lub meczetów :oczko:
paraglider, jak pamiętasz stan wojenny , a pewnie tak , to też było tysiące zakazów i jeszcze więcej kar . Ludzie lądowali w więzieniach i co , powstrzymywało protesty: wojna na ulicy , czego nie życzę ani sobie , ani policjantom. Jak się rozhuśta emocje , to tak się dzieje , a władza sprytnie to czyni.
Już niedługo ludzie dołączą z innego powodu.Wokół mnie jest masowe zamykanie małych i średnich firm . Jedna z większych firm w Polsce ma pracy na ok. 2 miesiące , już przygotowywują się do postoju i redukcji , a to dopiero początek .
Pan Morawiecki i jemu podobni sprawiają wrażenie jakby z księżyca przybyli.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
paraglider pisze:
Chcę umrzeć w wolnym kraju !
Pozostaje jeszcze kilka wolnych krajów np. Korea Północna
lalux5 pisze:
paraglider, jak pamiętasz stan wojenny , a pewnie tak , to też było tysiące zakazów i jeszcze więcej kar . Ludzie lądowali w więzieniach i co , powstrzymywało protesty: wojna na ulicy , czego nie życzę ani sobie , ani policjantom.
Z pewnością pamięta tyle że staliśmy po dwóch stronach barykady, kto wie może nawet był wśród tych co urządzili mi ścieżkę zdrowia na północnej .

TANKUJĘ TYLKO NA-PKN ORLEN

Awatar użytkownika

lalux5
Ostatnie działania Kaczynskiego sprawiaja wrazenie jakby gosciu robił to celowo żeby stracic możliwość rządzenia krajem.Skonfliktował sie w przeciągu chyba miesiaca z kazda grupa spoleczna. Porusza sie jak słoń w składzie porcelany. Myslę że to jest moment przełomowy dla PIS i poparcie będzie im juz tylko spadało. Odnośnie protestow feministek to połaczyłbym je z ostatnimi działaniami Mosbacher odnosnie zorganizowaniu kilkudziesieciu ambasadorów do podpisania listu w "obronie LGBT" ( https://oko.press/bezprecedensowe-wydar ... -w-polsce/ ) oraz jej bezczelnej wypowiedzi że " w sprawie LGBT Polska jest po złej stronie historii". Takie protesty nigdy nie są spontaniczne .Trzeba kasy (oraz czasu) zeby wydrukowac plakaty , zorganizowac ludzi itp. Wiec na 100% były zaplanowane i są sponsorowane . Niekoniecznie bezpośrednio przez p.ambasador ale zapewne za jej zgodą i błogosławieństwem przez określone środowiska czekające jedynie na dogodny moment.

Awatar użytkownika

atomek0 pisze:
Ostatnie działania Kaczynskiego sprawiaja wrazenie jakby gosciu robił to celowo żeby stracic możliwość rządzenia krajem.Skonfliktował sie w przeciągu chyba miesiaca z kazda grupa spoleczna. Porusza sie jak słoń w składzie porcelany. Myslę że to jest moment przełomowy dla PIS i poparcie będzie im juz tylko spadało.
Może się starzeje ale ja myślę że to jakaś zagrywka .

MODERATOR

Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
A emocje są "huśtane " od 2015 i nie przez rząd ale zza pleców naszych jak pisał atomek0,
Pamiętacie te spontaniczne protesty i ich liderów .

lalux5 pisze:
. Jak trwoga to temat aborcja , już od dawna tak jest. .

divide et impera, od zawsze tak jest.
Ciekawi mnie ile osób protestujących zdaje sobie sprawę, że przeciętny pracujący płaci prawie 40 000 zł podków co roku. Czy wiedzą, że każdy z nas od niemowlaka po starca ma ponad 35 000 długu do spłacenia. Niby wiedzą, ale gdyby przed każdym w domu położyć 40 000 zł na stole i powiedzieć, że aborcji nie będzie ale każdy kto pracuje dostanie taką premię to co wtedy? Takie tematy jak aborcja, ubój rytualny, pani poseł czy pani poślica są dla ciemnego ludu, którym się buja.

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

lalux5 pisze:
paraglider, jak pamiętasz stan wojenny , a pewnie tak , to też było tysiące zakazów i jeszcze więcej kar . Ludzie lądowali w więzieniach i co , powstrzymywało protesty: wojna na ulicy , czego nie życzę ani sobie , ani policjantom.

Pamiętam o wiele więcej , bo prawdziwą wojnę . Mieszkałem na Kresach które zaatakowali wpierw bolszewicy . Nie pomogło bohaterstwo naszych żołnierzy - ginęli z pieśnią na ustach : " Hej , kto Polak na bagnety ! " Nie było zmiłuj się - całą polską inteligencję na kibitkę i Sybir . Mnie wraz z rodziną udało się uciec . Ta ucieczka trwała bez końca , bo wszędzie tylko huk bomb i jazgot karabinów maszynowych . A potem - krzyki mordowanych przez banderowców Polaków . Moim trzem młodszym braciom bandyci zwyczajnie poderżnęli nożem gardła . Mnie leżącego w kałuży krwi oszczędzili , byli pewni , że i tak zdechnę . Na przekór losowi przeżyłem Hitlera , Stalina , Bieruta - choć w większości w poprawczakach . Zostałem nawet nauczycielem i wychowywałem młodzież na prawdziwych patriotów - takich co kochają wolność , której ja nie miałem . A tymczasem wiesiek33 śmie posądzać mnie o " ścieżkę zdrowia " - ja już wtedy byłem emerytem więc nie mogłem mu przyłożyć , choć teraz po jego wpisie mam szczerą ochotę -ale mu wybaczam , bo jeszcze młody . Młodzi wiedzą lepiej od nas , jaki los im gotujemy - dlatego wychodzą na ulicę . Szkoda , że tak późno .

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
A ja myślę że to zagrywka aby zmienić konstytucję, która bardzo niektórym jest nie na rękę.

Awatar użytkownika

paraglider pisze:
Młodzi wiedzą lepiej od nas , jaki los im gotujemy - dlatego wychodzą na ulicę . Szkoda , że tak późno .

na prawdę myślisz ze sie ktoś tym przejmuje? ludziom sie za wygodnie żyje żeby sie im coś chciało do tego świadomie sie nas dzieli i podjudza jednych przeciw drugim, to są wszystko tematy zastępcze zeby odwrócić uwagę od tego co naprawdę istotne, zrobić skrobankę w PL czy dzieciak zdrowy czy nie żaden problem tak teraz jak i wcześniej , do naszych sąsiadów też nie ma daleko kwestia tylko chęci
w tym wszystkim zastanawia mnie tylko jedno jak to jest że prośna czy jak sie to tam zwie locha dzika ma w sobie małe dziczki i nasi wielcy miłośnicy przyrody myśliwi nie chcieli do nich strzelać jak była taka potrzeba, skoro od zawsze to robią bo sarenki i inne zwierzątka do których się strzela w okresie polowań są w "ciąży" bo inaczej sie nie da skoro sezon rozrodczy końcem lata a przychówek pojawia sie w maju następnego roku a strzelają zimą czyli gdzieś w połowie ciąży,
a kobieta w ciąży nie ma dziecka tylko płód gdzie tu logika?
wujek hitler wraz ze swoimi rodakami niemcami i austriakami o których sie zapomina też usprawiedliwiał zabijanie Polaków i kogo mu tam było wygodnie bo to nie byli ludzie tylko jacyś podludzie, jako rasa panów mieli nawet obowiązek nas wybić do nogi w sposób jaki uznają za stosowny, co ciekawe w czasie okupacji niemieckiej zachęcano Polskie kobiety do dokonywania aborcji a raczej nazywając sprawy po imieniu zabicia swojego dziecka, natomiast w przypadku rasy panów takie zabiegi były surowo zabronione
jak to jest ze ci sami co teraz są oburzeni orzeczeniem trybunału konstytucyjnego jakiś czas temu tak bronili jego orzeczeń? czy tej samej konstytucji na którą sie obecnie ten trybunał powołał, przecież wołali wtedy ze trybunał jest apolityczny etc

Awatar użytkownika

zegaj pisze:
A ja myślę że to zagrywka aby zmienić konstytucję, która bardzo niektórym jest nie na rękę.

nawet pan kwachu co sie chwiał pijany nad grobami Polskich żołnierzy w Katyniu wraz z ekipą która wtedy rządziła i miała większość nie była w stanie jej zmienić mimo ze to ich własny gniot więc i jarosław zbawiciel może podskoczyć, ciekawi mnie kto z obrońców przeczytał konstytucje na którą sie tak powołuje :roll:
tam jest pełno takich tylko jak sie to ma do realiów ?
Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. etc

Awatar użytkownika

paraglider pisze:
choć teraz po jego wpisie mam szczerą ochotę -ale mu wybaczam
Dziękuję i przepraszam bywam czasem narwany ale taki
młody to ja nie jestem w 81 r. miałem 18 lat skończone .
paraglider pisze:
Moim trzem młodszym braciom bandyci zwyczajnie poderżnęli nożem gardła . Mnie leżącego w kałuży krwi oszczędzili , byli pewni , że i tak zdechnę .
Współczuję traumatycznych przeżyć z dzieciństwa .

Awatar użytkownika

wiesiek33 pisze:

Tez tak uwazam ze Kaczynski robi to majac jakis cel. To sa takie szkolne błędy że niemozliwe żeby "omyłkowo" robił takie rzeczy. Jest zbyt wytrawnym politykiem. Tymczasem jak pandemie widzą w Afryce? Prezydent Ghany się nie certoli i nie boi że wyzwą go od oszołomów wierzących w spiski :D .
https://www.youtube.com/watch?v=V2gzZvM ... e=youtu.be

Miejscowość z jakiej piszesz: Płytnica
Jeśli ktoś twierdzi że po tej pięknej rewolucji będzie lepiej to współczuje takim osobom poczucia humoru , że przyjdzie stara ekipa i będzie cud , będzie tak jak za poprzednich rządów .Żeby było tak jak było znikną 300, 500 trzynastą emerytury dla dzieci na start do szkoły .Ja nie twierdzę , że to wszystko powinno być tylko że nie będzie na nic wróci stawka 6 na godzinę , wtedy młodzież się obudzi.Myślą że to dane było jeszcze za poprzedniej ekipy .Kto nie pamięta to zobaczy . Ja nie uważam się za jakiegoś wielkiego wiekowego dziadka ale takiej młodzieży rozwydrzonej to jeszcze nie widziałem .Tu nie chodzi tylko o te ostatnie dni .

Awatar użytkownika

Tak jest. Dziel i rządż
Rozgrywają społeczeństwo, szczują jednych na drugich, łatwiej wtedy trzymać za twarz.

Chodzą słuchy, że robią handel w zamian za zwiększenie konstytucyjnego progu zadłużenia 60%.

Awatar użytkownika

kudlaty pisze:
jak to jest że prośna czy jak sie to tam zwie locha dzika ma w sobie małe dziczki i nasi wielcy miłośnicy przyrody myśliwi nie chcieli do nich strzelać jak była taka potrzeba, skoro od zawsze to robią bo sarenki i inne zwierzątka do których się strzela w okresie polowań są w "ciąży" bo inaczej sie nie da skoro sezon rozrodczy końcem lata a przychówek pojawia sie w maju następnego roku a strzelają zimą czyli gdzieś w połowie ciąży,
a kobieta w ciąży nie ma dziecka tylko płód gdzie tu logika?

:thank: :thank: :thank: :brawo: :brawo: :brawo:

Miejscowość z jakiej piszesz: Płytnica
Tak najlepiej -ten powiedział temu bo tamten mu powiedział .No to wychodżmy na ulicę bo jakaś mądra rozgłośnia nadała to w wiadomościach .A nadała co wyczytała w obcojęzycznym wydaniu .

Awatar użytkownika

ZARZĄDZENIE NR 180 PREZESA RADY MINISTRÓW
z dnia 23 października 2020 r.
w sprawie użycia żołnierzy Żandarmerii Wojskowej do udzielenia pomocy Policji

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Ule na jakich gospodaruję: 1/2D
wiesiek33 pisze:

Wszystko jest grą , a ja bym chciał w końcu kiedyś żyć w normalnym kraju. Ten mariaż tronu i ołtarza skończy się źle dla obu stron i Kaczyński dobrze o tym wie bo tak w historii było już wiele razy, a w rządzą nami od lat sami historycy na stanowisku premiera czy prezydenta. Tacy co im się nie udało dostać na prawo .
Kiedyś Kaczyński przestrzegał przed ZCHNem ,że taka polityka doprowadzi do dechrystianizacji Polski , a teraz bije to na głowę. Czy ma w tym plan? Jeden. Utrzymać władzę. Jak wielu przed nim.
Czy covid to ściema ? To się szybko wyjaśni. Myślę ,że jesteśmy na dobrej drodze do pobicia wszystkich światowych rekordów i nie będzie żadnych wątpliwości
Sam nosze maskę , utrzymuję dystans i unikam kontaktów. Na wszelki wypadek gdyby jednak okazało się ,że to nie lipa. Do pszczół też zawsze mam siatkę na głowie, choć bardzo rzadki mnie żądlą. Nawet za rzadko i dlatego czasem je prowokuję dla zdrowotności. Może i covid to uwzględni ? :haha:

Awatar użytkownika

Nie ogladam TV więc nie wiem czy się o tym mówi
Wczoraj i dziś protesty we Włoszech Milano, Torino, Napoli, Roma, Trieste, Catania i inne miasta (można znaleźć na YT)

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Ey9uJYQVaxo[/youtube]
https://www.youtube.com/watch?v=Ey9uJYQVaxo

Awatar użytkownika

https://www.youtube.com/watch?v=GVWtEljUHo8

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wkp, LN.
Miejscowość z jakiej piszesz: Krosno
Może komuś się przyda:
https://krosno112.pl/aktualnosci/inne/i ... -list.html

Przed komentarzem proszę o przeczytanie całego listu.

Awatar użytkownika

Tak tylko to tutaj zostawie. Jesli cos z tego zacznie sie sprawdzac to mniej wiecej bedzie wiadomo co czeka nas w dalszej kolejnosci. https://www.youtube.com/watch?v=JNwuSow ... e=youtu.be

Ule na jakich gospodaruję: WL
Atomek0

Wrzucasz tu niezłe bzdury.
Teorie spiskowe tak prosto tłumacza zawiłości współczesnego świata.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: D17
Miejscowość z jakiej piszesz: Sucha Beskidzka
Aż 10 tys. 101 aktów zgonu wystawiły polskie urzędy stanu cywilnego w ubiegłym tygodniu (od 12 do 18 października)
gdzie w latach ubiegłych było 7,5tyś
Jest zwyżka 2,5 tyś, cześć niech bedzie covid, a reszta ...... ?
https://www.money.pl/gospodarka/akt-zgo ... 4656a.html

https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2uXs/

Awatar użytkownika

Maxik pisze:
Aż 10 tys. 101 aktów zgonu wystawiły polskie urzędy stanu cywilnego w ubiegłym tygodniu (od 12 do 18 października)
gdzie w latach ubiegłych było 7,5tyś
Jest zwyżka 2,5 tyś, cześć niech bedzie covid, a reszta ...... ?
https://www.money.pl/gospodarka/akt-zgo ... 4656a.html

tak covid.... wg mnie efekty teleporad i olanie wszystkich innych pacjentów nie wykonuje sie operacji i zabiegów planowanych które ratują zycie, wszystko pozamykane na 4 spusty a ratownicy błąkają sie z pacjentami pomiędzy szpitalami, u mnie radio gra cały dzień i wczoraj wypowiadał sie jakiś lekarz ze nie wykonują przeszczepów itp bo nie ma kim i nie ma gdzie tego robić bo przekształcono ich szpitale na odziały covidowe , ludzie spokojnie mogą umierać
no ale że wymyślono już jeden z tematów zastępczych częśc ludzi wyszła na ulice to można przykryć tym zamieszaniem z aborcją to ze służba zdrowia od lat jest u nas fikcją a to co teraz sie dzieje to jest już kpina, za chwilę będą prawić ze wzrost zachorowań jest związana z protestami i tym ze ludzie nie nosza maseczek na nich :roll: jarosław zbawiciel i mateuszek też wczoraj przemawiali do rodaków ze to nieodpowiedzialne i zapowiedzieli odpowiednie kroki z tym związane :roll: ciekawe jakie inne ważniejsze ustawy chca przemycić przy okazji tego zamieszania

Awatar użytkownika

Cos mi sie wydaje że na naszych oczach dzieje sie historia.
Cała Warszawa od dwóch dni została zablokowana przez nieznanej maści różnych dziwnych aktywistów. Mają doskonale przygotowaną identyfikację w postaci tych germańskich piorunów na transparentach, tablicach, uniformach itp. To dużo kosztuje. Taką identyfikacje i gadżety nie robi robi sie w dwa dni ale dużo dłużej. A to wybuchło od razu i już jest. Poza tym jeszcze kilka dni temu każde legalne zgromadzenie obstawiane było całą masą policjii od razu pacyfikowane.
Od poniedziałku ktoś wycofał całkowicie praktycznie policję z centrum Warszawy a wszystkie najważniejsze ronda zostały zablokowane przez młodych nikomu nieznanych dobrze zorganizowanych aktywistów.
Skoro rząd wycofał policję z miasta tzn., że tu nie chodzi o obalenie obecnego rządu. Wczorajsze przemowienie Kaczynskiego tez daje do myslenia. Po co wzywał ludzi do obrony kosciołów skoro może uzyc do tego Policji? Takie wezwanie to dzielenie społeczenstwa bo prawica nie dopusci do profanacji Kosciolow a lewactwo bedzie juz lepiej przygotowane do agresji.Te protesty zostały zaplanowane i teraz plan jest realizowany.Pytanie tylko jaki jest ich cel? Jeszcze w sobote Policja szybko i sprawnie spacyfikowała protesty antymaseczkowców jednak na protestach lewakow jej nie ma a jak jest to pozwala na zadymy i nie reaguje. Winnicki z Konfy pisze ze lewacy wezwali niemieckich zadymiarzy z Antify . Szkoda jedynie zmanipulowanej młodzieży,która bedzie robiła za "mięso armatnie". Obawiam sie ze to moze sie skoczyc jakąs forma stanu wyjatkowego. Mamy sytuacje podobna do tej jaka od jakiegos czasu jest w USA. Tam tez zaczelo sie od BLM i atakow lewactwa.

Szkoda podpuszczonych małolatów. Nie wiedzą, że ci co przerwali nabożeństwa dostaną wyroki. Zostaną z tym sami chociaż w dużej grupie. Wystąpienie pierwszego serk..., sorry, prezesa świadczy tylko o tym, że te zadymy wg. władzy są za małe.
Ataki na kościoły przywodzą mi na myśl filmy państwa islamskiego z niszczenia muzeów i stanowisk archeologicznych. Swiat zawrócił w stronę barbarzyństwa w XX w. i nie chce zawrócić.

JM pisze:
A u nas podobno bardzo mało się jeszcze testuje.

u mnie przetestowani dwa DPSy i szpital wojskowy i od razu okazało się że mają dziesiątki zarażonych. A jak nie było badań to wszystko było OK i żadnego wirusa. Zbić termometr to i temperatury nie będzie. Powszechne badanie odkryło by armagedon.
Każdy cwaniak dopóki go nieszczęście nie spotka, a potem żal i pytanie : dlaczego ja ?
Czy maseczki chronią ? Nie wiem w jakim procencie , ale z pewnością przypominają o bardziej racjonalnych zachowaniach , dystansie i unikaniu wątpliwych sytuacji. Przynajmniej na mnie to działa , bo już sama szmaciana maseczka czy chusta .... to w zakresie ich bezpośredniej skuteczności małej wary człowiek jestem . Ale zawsze noszę. Na wypadek gdybym jednak nie miał racji. Jeżdżę też w pasach choć są i tego radykalni przeciwnicy i "świadectwa" ich zabójczej szkodliwości. Pieerdolec nie jedno ma imię .
Obyśmy tak w zdrowiu lata dożyli :thank:

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

atomek0 pisze:
Cos mi sie wydaje że na naszych oczach dzieje sie historia.

Obudź się , niech ci się nie wydaje - możesz ją tworzyć sam !
A Kaczyńskiemu zabrakło politycznej wyobraźni . Uważał , że wprowadzając swoje chore marzenia w dobie covidu , przy pomocy swojej przyjaciółki Julii w czyn , jakoś mu się to upiecze . Myślał - kilka odważniejszych kobiet wyjdzie pod czarnymi parasolkami , trochę pokrzyczą , a reszta w dobie zarazy , restrykcyjnych zakazów , będzie siedzieć w domu jak mysz pod miotłą . I tu się pomylił . Nawet we śnie nie przypuszczał , że mimo woli otwiera "Puszkę Pandory" . To nie są jakieś rozwydrzone , wkurzone dzieciaki . To są dojrzałe , świadome młode kobiety . To jest dojrzała młodzież , której stopień frustracji jest większy od strachu przed pandemią . Mają dość Polski Tuska , Jarusia , Mateuszka czy innych nieudaczników , którzy nigdy nie zhańbili się żadną pracą za wyjątkiem judzenia i kłótni między sobą . Idą po swoje , bo to jest ich Ojczyzna .
Co? Że ataki na kościoły ? Nie na kościoły , bo to też katolicy jak ich matki i dziadkowie . Są wkurzeni na klerykalizm i wypowiedzi niektórych hierarchów przyklaskujących Jareczkowi , a nie potrafiących oczyścić własną Świątynię z własnych brudów - stąd te pojawiające się na murach napisy . Mnie się też to nie podoba , również ich wulgarne hasła i język . Ale z drugiej strony rozumiem , aby kimś do głębi wstrząsnąć nie wystarczy mu powiedzieć jego językiem średniowiecza :" Niech cię licho porwie" , czy "dunder świśnie " . O wiele szybciej zrozumie nasz współczesny język , zapisany na prowizorycznych hasłach : " W*********ć " , lub " ***** *** " . Okazuje się , że nie tylko zrozumieli , a wręcz się przestraszyli w obawie o swoje stołki .
Mimo apelu Jarka , nie będzie walk na ulicach - tym bardziej bitwy o kościoły . Społeczeństwo , które wyszło na ulice mimo wulgarności jest świadome , świadoma jest również policja zachowująca się w wielu miastach jak na stróżów prawa przystało . Ci odważniejsi potrafią odkładać tarcze a nawet przyklaskiwać strajkującym kobietom - wiedzą po której stronie racja . Nie chcemy być dzieleni na sorty : prawicowców , narodowców , lewaków - zomowców czy wymarłych już dawno komuchów . Chcemy żyć w wolnym kraju , gdzie nie ma żadnych kacyków , tym bardziej dyktatorów narzucających nam swój reżim a nie ogólnie powszechne prawa . Kto tego nie rozumie , temu społeczeństwo "popędzi kota" . To się właśnie na naszych oczach dzieje .

paraglider pisze:
To się właśnie na naszych oczach dzieje .

Cieszę się ,że jesteś na tym forum bo czasem czułem się samotny w swoich poglądach . Jesteś wspaniałym , wielkim i wiecznie młodym człowiekiem . :thank: :thank: :thank:

paraglider, Jesteś marzycielem albo naiwniakiem.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 399 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]