FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 27 sierpnia 2025, 21:40 - śr

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 
Autor Wiadomość

wklejam link z wiadomościami z mojej małej miejscowości.. Aż się płakać chce ...

http://www.tugazeta.pl/1,to-juz-bestial ... ,6237.html

http://www.tugazeta.pl/1,rozbili-mlodoc ... ,6241.html

Wsadził bym każdego z nich w ul dobrze wcześniej wk...nych pszczół. Ząb za ząb. :wink:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
Zabić sk.... to za mało :pala:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Wy już zabić i zabić, albo do ula wsadzać. Niech rodzice zapłacą odszkodowanie za straty plus odsetki, do tego poiwinni zapłacić za prrzyszłoroczną produkcję miodu, bo ta będzie znacząco obniżona, za produkcję wosku, pyłku i pierzgi też bym wołął odszkodowania do sądu, a gnojków niech dadzą oprócz poprawczaka do prac społecznych. Nauczą się pracy, a jak rodzice zapłacą odszkodowanie, to im do tego taki wpier... powinni spuścić, że odechciało by im się debilizmu.

Ps. A tak na maresie, to ja bym w ramach resocjalizacji oddał do pracy w pasiece z pszczołami F3200 krzyżówki środkowoeuropejskiej i kaukaskiej rosyjskiej na jeden sezon. Nauczyli by się siedzieć na dupach od rana do wieczora.

Awatar użytkownika

adriannos, jak się widzi coś takiego to od razu taki wyrok się ciśnie na usta. To są lata ciężkiej pracy człowieka, który może z tego utrzymywał rodzinę. Nie dziw się. A od wymiaru sprawiedliwości nie wymagaj wiele bo prawo mamy jakie mamy. Rodzice może zapłacą a może i nie - jak będą mieli z czego. Ten młodszy jeżeli w momęcie popełnienia czynu nie miał 13 lat to mu mogą nagwizadać. W najgorszym wypadku dostanie kuratora. Ten starszy też raczej do poprawczaka nie pójdzie, a człowiekowi zniszczyli dorobek kilku, a może kilkunastu lat. Dopóki nie będzie odpowiedniej kary do póty będą się działy takie rzeczy. Zobacz w szkole masz prawa i obowiązki i zawsze tak było, a teraz uczeń ma prawa a nauczyciel obowiązki. Ja gdybym narozrabiał w szkole to ojciec by mi tak wp... że bym sie po d... głaskał z pół roku, a teraz przychodzi Ci do szkoły i to nauczyciel winny i jazda na nauczyciela. Mało tego przyjdzie do domu i sie chwali przy dzieciach jak to zjechał w szkole nauczyciela, a dzieci słuchają i przykład biora i później nic dziwnego że śmietniki na głowę zakładają. Kara powinna być i to surowa.

Tak się dzieje wtedy gdy młodzież nie ma ani co robić ani nikt nie sprawuje nad nimi dyscypliny - pieczy. To ich rodzice zawinili i to z kilka lat temu. Młody człowiek sam się nie wychowa, nie przepracuje pewnych życiowych etapów, które powinien przechodzić pod czujnym okiem kogoś dorosłego. Poddani takiemu anty wychowaniu z masą wolnego czasu nie dziwota, że największe głupoty takim do głowy przychodzą. Skłaniam się do tego co napisał adriannos, w ramach resocjalizacji powinni przepracować za każdy rozwalony ul miesiąc w pasiece.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WL
a kto ich wezmie do pasieki bo ja do swojej nie mm zamiaru, kiedys starałem sie juz pomagac jednemu takiemu co niby matka piła a on zeby zyc musiał krasc, ale jak mógł zarobić to i tak sie złodziejstwa nie oduczył, i to tak jest że takich powinno sie publicznie chłostać na rynku jak kiedyś to powstrzymało by ich troche jedynie poczucie takiego wstydu bo jaka inna kara co im zrobia rodzice pewnie zap... zeby gnojek miał na buty firmowe a ten sie nudzi, jeszcze kilka lat takiego systemu i zaczne sie opowiadac za samosadami

Awatar użytkownika

michalpriebe, po części się z Tobą zgadzam, ale nie możesz wkładać wszystkich do jednego worka. Znam osobiście ludzi z rodzin rozbitych, alkoholików itd. Wspaniali ludzie. Czasami trzeba tylko im pomóc. Fakt nie zawsze wychodzą na prostą i wtedy kara powinna być i to nawet na rynku. Własnie to jest to - rodzice zap... nie mają czasu na dopilnowanie dzieci, chcą żeby nie były gorzej ubrane a ich wychowuje ulica. Ja już od dawna jestem za samosądem. Ty wiesz ile ja bym sobie załatwił spraw gdyby choć na 2 tygodnie zawiesili karanie :haha:

Ule na jakich gospodaruję: inny
od dawna jestem za samosądem. ile ja bym załatwił spraw gdyby choć na 2 tygodnie zawiesili karanie. :pala:
:tasak: i cały sejm z przybudówkami 8)

Awatar użytkownika

wojciechmoro pisze:
i cały sejm z przybudówkami

też :haha: :haha: :haha:

widzę że mamy podobne poglądy na naszą ukochaną władzuchne i polityków ogólnie

Awatar użytkownika

wojciechmoro, myślę że wiecej by nas się tutaj zebrało :pala:

wojciechmoro pisze:
widzę że mamy podobne poglądy na naszą ukochaną władzuchne i polityków ogólnie
dudi pisze:
wojciechmoro, myślę że wiecej by nas się tutaj zebrało :pala:

Panowie ostrożie bo zgodnie z regulaminem punkt .....................................
..................zaraz dostaniecie ostrzeżenie :haha: :haha:

marek masz racje, władzuchna ma długie łapki :pala:

Awatar użytkownika

Marek Podlaskie pisze:
zaraz dostaniecie ostrzeżenie

:załamka:

Marek Podlaskie, ty nie bądź Marku taki dowcipny w odniesieniu do Administracji (bo tak to odbieram) bo jakoś bez konkretnego powodu nikomu ostrzeżenia Administracja na forum nie daje. Na wiele spraw patrzymy z przymrużeniem oka i potrafimy rozróżnić odrobinę humoru od nietaktownej i powodującej konflikty między forumowiczami dyskusji na tematy polityczne i nie tylko. Pogadać swobodnie zawsze tu można było i będzie jeśli tylko nie nie spowoduje to zażartych kłótni, komplementów i poróżnienia forumowiczów - pszczelarzy. Na forum ma być i będzie porządek, kultura, wzajemna pomoc i tylko nagminne łamanie Regulaminu może zaszkodzić piszącemu. Miej to na uwadze że my staramy się kosztem własnego czasu by było tu miło zaglądać, by była tu należyta baza informacji dla adeptów pszczelarstwa a nie banialuki wyssane z palca i by w końcu to forum było "drugą pasieką" kolegów pszczelarzy jacy tu bywają - nim następnym razem zaczniesz wyśmiewać się z Administracji forum zastanów się czy to jest adekwatne do tego co robimy. Miłej Niedzieli Marku. :wink:

Cordovan pisze:
Marek Podlaskie, ty nie bądź Marku taki dowcipny w odniesieniu do Administracji (bo tak to odbieram) bo jakoś bez konkretnego powodu nikomu ostrzeżenia Administracja na forum nie daje. Na wiele spraw patrzymy z przymrużeniem oka i potrafimy rozróżnić odrobinę humoru od nietaktownej i powodującej konflikty między forumowiczami dyskusji na tematy polityczne i nie tylko. Pogadać swobodnie zawsze tu można było i będzie jeśli tylko nie nie spowoduje to zażartych kłótni, komplementów i poróżnienia forumowiczów - pszczelarzy. Na forum ma być i będzie porządek, kultura, wzajemna pomoc i tylko nagminne łamanie Regulaminu może zaszkodzić piszącemu. Miej to na uwadze że my staramy się kosztem własnego czasu by było tu miło zaglądać, by była tu należyta baza informacji dla adeptów pszczelarstwa a nie banialuki wyssane z palca i by w końcu to forum było "drugą pasieką" kolegów pszczelarzy jacy tu bywają - nim następnym razem zaczniesz wyśmiewać się z Administracji forum zastanów się czy to jest adekwatne do tego co robimy. Miłej Niedzieli Marku. :wink:

To spytaj Tazona za co dał mi upomnienie :?: :?: :?:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
Teraz rodzicom wpajają jaśnie oświeceni psychologowie, sędziowie, telewizornie i insze gady, że jak karzą dzieci, to są złymi rodzicami i w ogóle sadystami, którym się powinno dzieci odebrac. To są skutki wychowu pod tytułem "róbta co chceta". A tzw. wymiar sprawiedliwości zamiast zmniejszac - pogłębia deprawację. Ukarany człowiek trafia do mamra czy do poprawczaka, gdzie podlega dalszej deprawacji. Wraca do domu i deprawuje następnych. Jak się w to wgryźc, to wychodzi, że samosąd to jedyna skuteczna, moralna i ...sprawiedliwa metoda wymierzania sprawiedliwości :pala: .

ja-lec, upomnienie napisane na pw to przywołanie do porządku, jeśli temat był drażliwy mogący powodować konflikt, nie znam tematu więc jeśli możesz przedłóż mi na pw. Ostrzeżenie dane systemowo o jakim napisał Marek jest widoczne w profilu, ty takowego nie masz. :wink:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]