rysiekm,
Smutne jest to że w dzsiejszych czasach mamy do czynienia z totalnym brakiem ludzi
wielkieg serca, jest tak w każdej dziedzinie życia i nawet jeśli kogoś stać na jakiś wysiłek w pewnej dziedzinie

w innej najczęściej odreagowuje i zamienia sie w zupełnie kogos innego

.
Nie bez "Kozery" nasz
bzzy ma motto że "
coś takiego jak brać pszczelarska nie istnieje"
Cóż nasi politycy są - jacy są POLACY- gdzieś zgubiliśmy to co łączy ludzi i dopinguje do współpracy -życzliwość, BEZ INTERESOWNOŚĆ, tolerancję - a to co zostało ( zawiść i inne )o tym pisłeś i zresztą to widać dookoła.
Każdy ma swoje zdanie bo gdzie dwóch-może być różnica zdań i wcale niemusi być to początkiem jaiejś totalnej KRUCJATY ,
ale u nas jest na pożądku dziennym.
Widze że jesteś w wieku

który dobrze zna pojęcie KOMPROMIS ,ale troche młodsi koledzy i niestety starsi pod ich wpływem - lansują dość dobrze znany dzisiejszy slogan reklamowy -"JESTEŚ TEGO WART" "JESTEŚ NAJWAŻNIEJSZY" a przecierz to totaslna bzdura - "mądrość jest u skromnych" ale o tym wiedzą tylko nieliczni i "
nie giną za pierwiastek"poprostu sie szanuja i szanuja innych i żyja spokojnie bez sęsacji

Mam ten komfort że nie jestem ciekaw co na innych forach piszą i jakiś czas żyłem w bestroskiej niewiedzy że pomiędzy pszczelarzami jest ZGODA ,ale niestety i Ambrozja została skarzona zwykłą prozą życia ( i tutaj dotarł ten niechciany zaścianek), cóż SZKODA
lubię spokój i atmoswerę współpracy którą podziwiam u naszych podopiecznych - czyli pszczół ? Wiele możemy sie od nich nauczyć !!!!!!! (A jeszcze więcej od tego- Który to wszystko powołał do istnienia)"mądry posłucha i przyjmiewiecej pouczeń" "przy mnustwie doradców plany sie ostoją" odnas samych zleży, czy z takiej mądrości skożystamy - naprawdę mogło by byc fajnie
Pszczoły maja jedną krulową i jej są podporządkowane (wtedy jest porządek) - a my ???????(komu mamy sie podporządkować ,żeby takiego bajzlu nie było)
Pozdrawiam Wszystkich Szczupak

(
pobudzony do - nie koniecznie zielonej - refleksji)