FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 24 czerwca 2025, 00:38 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość

Nie wiem kto to jest -leo38 , ale czytajac jego wypowiedz na forum zagajnika jestem totalnie zniesmaczony.
Obraza tam ludzi /pisze o bocianku/ lecz ja uwazam ze obraza wszystkich piszacych i czytajacych fora. Nie wiem czy to ta sama osoba co przedstawiala sie na forum ambrozja jako -leo38+ , ale wtedy pisze ze chce dyskutowac , zyczy powodzenia i ze bedzie fajnie.
Dlaczego brak kultury. Nie moge zrozumiec takiej zawistnej postawy chyba ze to zazdtosc , ale to nie tlumaczy. Jezeli jest sie chorym to sie leczy . Na jakiej podstawie twierdzi ze znalazl zawodowca informatyka ktory wykryl to i owo. Dobrze znam ta profesje mam syna ktory zajmuje sie od lat informatyka i nie mozna tego tak stwierdzic. A jezeli to dopiero dowody moga przesadzic sprawe. W Polsce nauczyli nas politycy ciagle sie obmawiac . Niebiezmy z tych malp przykladu bo czlowiek ma rozum i wolna wole i to co robi to robi na zlosc drugiemu swiadomie. Mam nadzieje ze na forach znajda sie ludzie ktorzy beda napietnowac taka postawe , bo jezeli nie to nie mamy prawa nazywac sie pszczelarzami tylko tymi malpami co dla swojego ja robia zadymy ,bo tylko oni sie licza.
Pozdrowienia dla wszystkich co rozumieja dobry takt w dyskusji i staraja sie ukryc /czasami urazona ambicje/ wewnatrz siebie. RYSZARD.

Tytuł:
Awatar użytkownika

rysiekm,
Smutne jest to że w dzsiejszych czasach mamy do czynienia z totalnym brakiem ludzi wielkieg serca, jest tak w każdej dziedzinie życia i nawet jeśli kogoś stać na jakiś wysiłek w pewnej dziedzinie :D w innej najczęściej odreagowuje i zamienia sie w zupełnie kogos innego :evil: .
Nie bez "Kozery" nasz bzzy ma motto że "coś takiego jak brać pszczelarska nie istnieje"
Cóż nasi politycy są - jacy są POLACY- gdzieś zgubiliśmy to co łączy ludzi i dopinguje do współpracy -życzliwość, BEZ INTERESOWNOŚĆ, tolerancję - a to co zostało ( zawiść i inne )o tym pisłeś i zresztą to widać dookoła. :cry:
Każdy ma swoje zdanie bo gdzie dwóch-może być różnica zdań i wcale niemusi być to początkiem jaiejś totalnej KRUCJATY ,
ale u nas jest na pożądku dziennym.
Widze że jesteś w wieku :roll: który dobrze zna pojęcie KOMPROMIS ,ale troche młodsi koledzy i niestety starsi pod ich wpływem - lansują dość dobrze znany dzisiejszy slogan reklamowy -"JESTEŚ TEGO WART" "JESTEŚ NAJWAŻNIEJSZY" a przecierz to totaslna bzdura - "mądrość jest u skromnych" ale o tym wiedzą tylko nieliczni i " nie giną za pierwiastek"poprostu sie szanuja i szanuja innych i żyja spokojnie bez sęsacji :!: Mam ten komfort że nie jestem ciekaw co na innych forach piszą i jakiś czas żyłem w bestroskiej niewiedzy że pomiędzy pszczelarzami jest ZGODA ,ale niestety i Ambrozja została skarzona zwykłą prozą życia ( i tutaj dotarł ten niechciany zaścianek), cóż SZKODA lubię spokój i atmoswerę współpracy którą podziwiam u naszych podopiecznych - czyli pszczół ? Wiele możemy sie od nich nauczyć !!!!!!! (A jeszcze więcej od tego- Który to wszystko powołał do istnienia)"mądry posłucha i przyjmiewiecej pouczeń" "przy mnustwie doradców plany sie ostoją" odnas samych zleży, czy z takiej mądrości skożystamy - naprawdę mogło by byc fajnie :P
Pszczoły maja jedną krulową i jej są podporządkowane (wtedy jest porządek) - a my ???????(komu mamy sie podporządkować ,żeby takiego bajzlu nie było)
Pozdrawiam Wszystkich Szczupak :roll: ( pobudzony do - nie koniecznie zielonej - refleksji)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Ostrowska + 1/2 wielk
Szczupaczku wiesz co łączy naród polski i historia to potwierdza nie tylko obecna lecz i ta odległa a mianowicie niewola a gdy uzyska już wolność to nie potrafi jej poszanować i do swoich braci odwraca się plecami ( nie używając dosłownych określeń ) i staje się arogancki nawet do swych sąsiadów nie tylko z zazdrości........

Tytuł:
Awatar użytkownika

SKapiko,
Wiem i to właśnie jest okropnie smutne :cry: .
Żadnej lekcji z historii jako naród i ludzie -w wiekszości nie wyciagneliśmy :( -
wszyscy wszystkim skaczą do gardła :evil: :twisted: :evil: ,dla pieniedzy ,dla przyjemności ,dla zasady.
Przypomniały mi się ciekawe słowa bardzo pasują do sytuacji jaka panuje na naszym forum i nie tylko - " a to wiedz iz w dniach ostatnich, nastaną krytyczne czasy, cieżkie do zniesienia ,.Albowiem ludzie będą rozmiłowani sami w sobie, rozmiłowani w pieniądzach,zarozumiali , wyniośli,blużniercy,nieposłuszni rodzicom, niewdzięczni,nielojalni ,wyzuci z naturalnego uczucia, nieskłonni do jakiej kolwiek ugody,oszczercy ,nie panujący nad sobą,zajadli nie miłujący dobroci,zdrajcy,nieprzejednani , nadęci pychą"
Pozdrawiam Szczupak :arrow: (Wypisz wymaluj czysta smutna prawda.- lcz nie zielona)

Tytuł:
Jest Tyle tematów że naprawdę jest o czym rozmawiać
:wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Witaj BoCiAnK-u piszesz że usuniesz te drażliwe tematy ,jesli pozwolisz powiem Ci co o tym myślę -
Niema tam tekstów wólgarnych tylko samo życie i to jak na Ambrozjia rozwiazuje się problemy - zastanow sie czy nie zostawić tych postów gdzieś przeniesionych właśnie pod takim tytułem oczywiście zablokowanych ku pszestrodze dla wszystkich którzy kosztem innych chcieli by zaistnieć i którzy dali się wmanewrować w różne spekulacje.
Coś takiego jak brać pszczelarska nie istnieje - spróbujmy to zmienić chociaż na Ambrozji ,ta sytuacja - to niezły początek ,przecież w życiu też nie zawsze wszystko jest cacy
Pozdrawiam Szczupak

Tytuł:

"Coś takiego jak brać pszczelarska nie istnieje" - pozwólcie, że się nie zgodzę z tym twierdzeniem.
Sądzę, że nie jest aż tak źle.
A panowie; Wy wszyscy, którzy tu piszecie, poruszeni tym co się wydarzyło, a wielu moich znajomych, Waszych znajomych pszczelarzy?
A Ci ludzie, których spotykamy w trakcie różnych naszych spotkań, zjazdów, szkoleń? Wystarczy włączyć się do przypadkowej dyskusji „ a ja robię to tak” i co się dzieje – znika zazwyczaj rezerwa z jaką odnosimy się do nieznajomych –
o - On też ma pszczółki, tak jak ja, samo to już wystarcza aby potoczyła się swobodna rozmowa. Nie raz tego doświadczałem i nadal doświadczam. To jest właśnie ta brać pszczelarska, a że są też „pszczelarze inaczej” - trudno –to w myśl powiedzenia: że wyjątek potwierdza regułę- patrzmy z optymizmem na ten świat .
Z poważaniem oro54

Tytuł:
Awatar użytkownika

oro54,
Widzisz pogadać z pszczelarzami to jedno - a BRAĆ PSZCZELARSKA to LOJALNOŚĆ wobec innych PSZCZELARZY a tu już nie tak łatwo- bo w grę wchodzą przeróżne czynniki, jak to mieliśmy okazję przez jakiśczas obserwować :shock: na naszym forum :?
nawet nie wszyscy znają definicję tego słowa :(
ALE zawsze możemy próbować :mrgreen: jestem za .
Może zabrzmi to jak bajka, ale to nie bajka - dawno ,dawno temu :shock: Pszczelarz w sądzie nie przysięgał - tacy byli PSZCZELARZE
A co mamy dziś - popatrz na posty naszego bzzy i dobrze sie zastanów nad mottem które wieńczy każdy jego post :|
ciekawe :roll: skąd on to wzioł - czyżby obserwował życie :?:
Pozdrawiam Szczupak :mrgreen: (zielony nie w jednym temacie)

Tytuł:

Z tych wypowiedzi smiem sadzic ,ze u wielu jest chec utrzymania spokojnego dialogu i rzeczowej dyskusji. Tak powinno byc. Ten post za pare dni wygasnie inne zwiazane z tym tematem nalezy przeniesc do lamusa i na tym proponuje zakonczyc rozwijanie tej dyskusji , bo jednak sa ludzie rozsadni. Ja przenosze swoje zainteresowanie na inna tematyke, a jest jej wiele.
Pozdrawiam.

Tytuł:

Ule na jakich gospodaruję: dadant
Szczupak myślałem wczoraj przy którymś twoim poście że okres choinkowy sie skończył i piszesz normalnie a tu znowu zaczeły się świeta.

Tytuł:
Odnowiciel pisze:
Szczupak myślałem wczoraj przy którymś twoim poście że okres choinkowy sie skończył i piszesz normalnie a tu znowu zaczeły się świeta.

E tam Teraz jest Karnawał to kolorowo Pasuje :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ, WP, wlkp
BoCiAnK pisze:
Odnowiciel pisze:

E tam Teraz jest Karnawał to kolorowo Pasuje :wink:

Trza się dobrze bawić. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Potem będzie post a po poście okres kolorowych jajek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam Pseposcółek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
Psepscółek pisze:

Trza się dobrze bawić. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Potem będzie post a po poście okres kolorowych jajek. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam Pseposcółek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ech Kamil Tobie malowane jaja po głowie chodzą Nie tra było Cicho siedzieć i nie przyznawać się do Rumcajsa Tobyś teraz napisał że Ci Jajka maluje Hanka A Ty kawaler musisz dopiero szukać malarki :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Odnowiciel,
Carno biało i szaro to mamy w życiu - więc koloru nie bedę sobie i wam żałował i niby dlaczego ograniczać sie do świąt lub okazji brak okazji to też okazja :mrgreen: Hej

Tytuł:
Awatar użytkownika

A tam chciałem zachowac powagę sytuacji ( w tym noirmalnie pisanym poście)

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant
Słuchajcie! Co do komplementów, żal mam do RUMCAJSA, czyli teraz wiadomo kogo. Jeśli jak sie okazało RUMCAJSEM nie jest BOCIAN, to nie mam nic do Bogdana.

Ja nie mam żadnego związku z tą sprawą, więc proszę, mnie w to nie mieszać i załatwiajcie sobie tą sprawę sami. To tyle z mojej strony w tym temacie. Tym zakańczam mój udział w tej sprawie!

Tytuł:
_barti_ pisze:
Słuchajcie! Co do komplementów, żal mam do RUMCAJSA, czyli teraz wiadomo kogo. Jeśli jak sie okazało RUMCAJSEM nie jest BOCIAN, to nie mam nic do Bogdana.

Ja nie mam żadnego związku z tą sprawą, więc proszę, mnie w to nie mieszać i załatwiajcie sobie tą sprawę sami. To tyle z mojej strony w tym temacie. Tym zakańczam mój udział w tej sprawie!

Żal miałeś Bartek Czytałem te posty i dłużny mu też nie byłeś
Myślę i mam nadzieję że się pogodziliście

Tytuł:
Awatar użytkownika

BoCiAnK-u po twojej korekcie wyszedłem na wywrotowca :? , który próbuje zniszczyć Brać Pszczelarską - zmieniajac orginalne słowa ,pozbawiłes moje wypowiedzi sęsu ,lub zmieniłes intencje autorów.
Zerknij jeszcze na tą dyskusje - bo tak jak jest to raczej nie ma sęsu
Cytuj:
Coś takiego jak brać pszczelarska MUSI ISTNIEĆ!!!!! - spróbujmy to zmienić chociaż na Ambrozji ,ta sytuacja - to niezły początek ,przecież w życiu też nie zawsze wszystko jest cacy

jeśli taka brać istnieje na ambrozji to ja napewno niechcę tego zmieniać!!!!!!!!!!!!!!!!
Cytuj:
Nie bez "Kozery" nasz bzzy ma motto że "coś takiego jak brać pszczelarska MUSI ISTNIEĆ!!!!!
Przeciez nie do tych słów odnosiłem myśli które miały pobudzac wyobraźnie Pszczelarzy w karzdym wieku :roll:
No ale ty tu dowodzisz :mrgreen: - choć konntrowersyjne motto bzzy-ka :shock: naprawdę pobudzało do myslenia :roll:
Pozdrawiam Szczupak :mrgreen: (zielony nie w jednym temacie)

Tytuł:
Szczupak pisze:
BoCiAnK-u po twojej korekcie wyszedłem na wywrotowca :? , który próbuje zniszczyć Brać Pszczelarską - zmieniajac orginalne słowa ,pozbawiłes moje wypowiedzi sęsu ,lub zmieniłes intencje autorów.

Ciebie nigdy bym o to nie posadził :wink: to Automat zmienia słowa nie ja OK wykasowałem te dwa z cenzury bo wiadomo co miałeś na myśli i już Ci nic nie zmieni słów na inne :wink:

Tytuł:
Awatar użytkownika

Dziękuję :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]