FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 24 czerwca 2025, 00:25 - wt

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
Jeszcze jedno mam do Was pytanie, na ktore chcialabym znac odpowiedz :lol: , a wiec czy bywaja kobiety pszczelarze?

Tytuł:

Oczywiście że są i to nie gorsze niz Panowie pszczelarze !!!Pozdrawiam koleżnkie serdecznie.L.W.

Tytuł:
Wawer serdecznie dziekuje za pozdrowienia, ja Ciebie rowniez pozdrawiam i chcialabym zapytac czy naprawde widziales kobiete ubrana w takie ubranko pszczelarskie nie bojaca sie pszczolek? Ja bym umarla chyba ze strachu gdybym zobaczyla na raz tyle pszczol ile bywa w pasiece (tylko na filmach to widzialam).

Tytuł:

Są kobiety które zajmują sie pszczółkami, w albumie sa moje zdjecia z pasieki jak jesteś ciekawa to zobacz , ja bardzo pokochłam to co robie a mam czas bo przeszłam na emeryture. Pszczoły to jest to co powinien robic człowiek który zakończył prace wychował dzieci , wyuczył i został sam.

Tytuł:
O Wawer prosze chodz tez do mnie na forum i bedziesz pisala o tym, to bardzo interesujace jest. Wierze w to ze mozna zakochac sie w pszczolach i uwielbiac przebywac z nimi, tak jak ja jestem zakochana w moim koteczku. :D

Tytuł:
biedronka1 pisze:
Wierze w to ze mozna zakochac sie w pszczolach i uwielbiac przebywac z nimi, tak jak ja jestem zakochana w moim koteczku. :D

Pszczół można mieć wiele a raczej uli kotów kilka
ma forum jest parę kobiet parających się pszczelarstwem, mającym nawet 200 rodzin jak p Maria G gdzie w swojej pasiece hoduje matki pszczele :wink:

Tytuł:

Witam! Czasem trzeba przymknać oko na rozbrykana młodzież i nie przejmować sie niektórymi wypowiedziami , łatwo zrobic komuś przykrość nawet słownie , mnie też zrobiono przykrość i nie wypowiadam się na forum ale z niektórymi nawet młodymi pszczelarzami pisze na gg . Wymieniamy sie uwagami i tak plotkujemy na te nasz pszczółki. Jestes młodą osóbką i jest mi miło że ciekawi Ciebie życie pszczół, naprawde jest ciekawe . Ja nie potrafie wejść na twoja strone {nie wszystko umię} ale jak bede umiala to pogadamy Pozdrawiam a na imie mam Lidka i jestem emerytka.

Tytuł:
wawer pisze:
Jestes młodą osóbką i jest mi miło że ciekawi Ciebie życie pszczół, naprawde jest ciekawe . Ja nie potrafie wejść na twoja strone {nie wszystko umię} ale jak bede umiala to pogadamy Pozdrawiam a na imie mam Lidka i jestem emerytka.

Witam . Z tą młodością to wiadomo , krew nie woda jak to mówią ale u biedronek hemolimfa .

Przedstawia się koleżanka i podaję pierwsze imię Lidka i bardzo mi się podoba , a czy na drugie imię ma koleżanka Maciuś , bo tak jest napisane przy nicku .Wcale się nie dziwię bo spotkałem się z podobnymi : Jan –Maria Ro....

Tytuł:
Awatar użytkownika

Co do kobiet pszczelarzy to znam panią , która aktualnie ma 80 lat. Pszczołami zajmuje się od sześćdziesięciu lat. W sezonie zaglądam do niej od czasu do czasu aby się czegoś nauczyć. Prowadzi pasiekę 20 ulową. Ule leżaki dadany i wlkp.

Ledwo błysną zorze !A wy , pszczółki , robotniczki ,
Chciałbym ja wam sprostać ,
Rano wstawać i pracować ,
Byle miodu dostać !

Tytuł:
Jestem pod wrazeniem ze Panie tez sie zajmuja pszczolkami i na pewno bardzo lubia to zajecie....Ja bym tez chciala miec troche pszczolek, tylko balabym sie czy mnie nie ugryza...

Nie wiem czy dobrze mysle, ale mysle ze kobiet pszczelarzy jest mniej niz mezczyzn?

Serdecznie i cieplutko pozdrawiam wszystkie pszczelarki. :D

Tytuł:
Biedroneczko bierz się za chodowle pszczół i niebuj się że cie ugryzą bo pszczoły nie gryzą tylko ewentualnie żądlą

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Dadant korpusowy
Biedroneczko bierz się zachodowle pszczół i niebój się że cię ugryzą bo pszczoły niegryzą tylko żądlą

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 Dadanta
Cytuj:
niebój się że cię ugryzą bo pszczoły niegryzą tylko żądlą

Nie wiem czy do konca masz racje:

[center]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/FrEpUohtl3Y&hl=pl_PL&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/FrEpUohtl3Y&hl=pl_PL&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/center]

Tytuł:
Biedronka , naprawdę się nie bój , pszczoły nie gryzą .
Ale jak byś się znalazła w takiej sytuacji i zaczęły Cię żądlić , daj mi znać kiedy to nastąpi . Już ja się wszystkim zaopiekuję i poszukam na Tobie tych wrednych owadów .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Makumba pisze:
Biedronka , naprawdę się nie bój , pszczoły nie gryzą .
Ale jak byś się znalazła w takiej sytuacji i zaczęły Cię żądlić , daj mi znać kiedy to nastąpi . Już ja się wszystkim zaopiekuję i poszukam na Tobie tych wrednych owadów .

Nic, tylko juz cwicz i probuj spiewac - moze sie przydac:

[center]<object width="445" height="364"><param name="movie" value="http://www.youtube-nocookie.com/v/TYWWGRm5eKo&hl=pl_PL&fs=1&border=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube-nocookie.com/v/TYWWGRm5eKo&hl=pl_PL&fs=1&border=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="445" height="364"></embed></object>[/center]

Tytuł:
Słowa i muzyka są bardzo ładne i wpadają w uch z tym nie będzie proglemu .

Wiem że biedronka się nie obrazić na Makumbe za szczere chęci i oferowaną pomoc w takiej sytuacji a i nawet apteczkę ma zaopatrzona w adrenalinę .

Ona bardzo lubić czarny człowiek , a Makumba bardzo lubić biedronkę .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Makumba pisze:
Słowa i muzyka są bardzo ładne i wpadają w uch z tym nie będzie proglemu .

Wiem że biedronka się nie obrazić na Makumbe za szczere chęci i oferowaną pomoc w takiej sytuacji a i nawet apteczkę ma zaopatrzona w adrenalinę .

Ona bardzo lubić czarny człowiek , a Makumba bardzo lubić biedronkę .

Oj, oj, takie to podstepne - czy to nie "...sympatia z plamka krwi?"

http://wyborcza.pl/1,75248,7244462,Symp ... _krwi.html

Tytuł:
Jerzy pisze:
Oj, oj, takie to podstepne - czy to nie "...sympatia z plamka krwi?"

Makumba nie widzieć tu żadnej plamki i nie mieć zamiaru prosić biedronki o sfinansowanie czegokolwiek .
Ma swój mały biznes: pasiekę , pszczoły i nowoczesny podkurzacz z którego jest bardzo zadowolony .

Tytuł:
Awatar użytkownika

Cytuj:
nowoczesny podkurzacz z którego jest bardzo zadowolony

To interesujace, a moze pochwalilbys sie jak to sie "dyma" tym podkurzaczem w Twoim nowoczesnym biznesie? :lol: :mrgreen:

Tytuł:
Jerzy pisze:
To interesujace, a moze pochwalilbys sie jak to sie "dyma" :lol: :mrgreen:

Posiadam różny , różniuśki asortyment „ dymaczy” od A do Z
Ostatnim moim nabytkiem jest ten dymacz bananowy .

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]