Cytuj:
Przeczytaj dokładnie co miał na mysli kolega ż odradzał kupowanie matek rep. jak ktos sie tym nie zajmuje , jak dany pszczelarz nie bawi sie w wychów matek pszczelich to po co mu reproduktorki ?
Kolego może po to mu reproduktora by zacząć się właśnie bawić w samodzielny wychów matek pszczelich, nauczy się je hodować nie będzie musiał kupować. Czytać potrafię z zrozumieniem.
miodnik pisze:
I nie strasz ludzi , jestes zresztą za pyskaty , odstraszasz tylko ludzi z tego forum
Kolego ja nie mam zamiaru cię straszyć, ja tylko upominam i czasami ostrzegam.
miodnik pisze:
tez sobie musze wyrobic marke na forum tylko nie wiem czy ten niedobry administrator wujek cordovan nie bedzie krecił uszami
Kolego a czy ja komuś dałem ostrzeżenie na forum albo wyrzuciłem kogoś kto na to nie zasłużył?- nie sadzę. Chcesz, pisz byle byś pisał merytoryczne posty związane z tematem a nie wdawał się zbędne pyskówki które ciebie nie dotyczą, co to kolega Żądło nie umie klikać w klawiaturę że adwokata w twojej osobie potrzebuje?.
miodnik pisze:
Proszę Cie już nie rób tyle byków ,aż w oczy szczypie . Nie kalecz języka ojczystego w tak drastyczny sposób rozumiem napisać ,przekrecic zdanie , zamiast ć napisać c, napisać nie stylowo czy zgubic literkę ,ale takie błędy .
Na ten temat było już kilka tematów i stanęło na tym ze nie bierzemy pod uwagę ani ortografii ani stylistyki ani interpunkcji w pisaniu na forum. Każdy pisze tak jak chce, świadczy to tylko o piszącym więc więcej tego tematu nie podejmuj bo niewiele zmienisz.
miodnik pisze:
Jak zaczniecie coś odpisywać to najpierw pomyślcie 2 razy , najbardziej to mnie rozśmieszył cordovan sorki ,ale najpierw niech poczyta co trzeba rejestrować czego nie musisz rejestrowac ,co musisz zgłosić i komu i jakie papiery musisz posiadać (osobiscie posiadam jeden w klozecie

)
A gdzie ja napisałem ze musisz coś rejestrować, papiery mistrza robisz jeśli chcesz mieć satysfakcję że je masz, możesz mieć ogromną wiedzę i nie mieć papierów i nie mieć wogóle prawie wiedzy a mieć papiery mistrza. Prowadząc pasiekę zawodową powinieneś mieć zgłoszoną sprzedaż bezpośrednią miodu a na to powinieneś mieć odpowiednie papiery, ponadto skoro zawodowo ktoś prowadzi pasiekę musi mieć ja zgłoszoną w Urzędzie Skarbowym - do 30 listopada danego roku zgłasza stan pasieki na rok następny a US nalicza dochód z pasieki, jeśli przekroczysz próg podatkowy płacisz podatek jeśli nie, nie płacisz. Mimo to jednak potwierdzenie zgłoszenia pasieki zawodowej w US powinieneś posiadać. To też papier. Polecam poczytać bo warto
http://www.pasieka.pszczoly.pl/index.ph ... _unii.htmlmiodnik pisze:
a nie klepać jedno i to samo zwłaszcza ,że nauczać ludzi chcą osoby , które maja mały zakres wiedzy na temat pszczół czy też ogólnej wiedzy z tego zakresu,a ten post to jest normalna beka w 70% po pierwsze nie zrozumiał postu , po drugie dopisał "swoje ja" w ogóle przekręcił odpowiedź celowo aby pokazać kto tu jest Panem na tym forum ehhh szkoda gadać.
Skąd możesz wiedzieć jaki ja mam zakres wiedzy z pszczelarstwa? Post kolego zrozumiałem, widocznie ty masz problemy z zrozumieniem tekstu pisanego. Co zaś do mojej pozycji kolego to Adminem jestem tu po to by panował ład, porządek i by to forum było przykładem dla innych for w sieci oraz kopalnią wiedzy dla wielu adeptów pszczelarstwa. O tym by forum było technicznie obsługiwane i sprawne dla wszystkich tu bywających nie będę pisał bo nie wiem czy masz o tym jakiekolwiek pojecie a tłumaczyć by za długo zeszło. I na koniec jeśli masz jakieś "ale" do mojej osoby czy też nie podoba ci się co piszę na forum to na pw się odezwij do mnie bo zgodnie
z punktem 5 Regulaminu forum

5. Zabrania się publicznie na forum w jakikolwiek sposób znieważać Administratorów i Moderatorów - w przypadku jakichkolwiek niejasności należy napisać prywatną wiadomość lub e mail do jednego z Administratorów.
z punktem 11 Regulaminu forum

11. Usuwane z forum będą:
- Posty obraźliwe i wzniecające kłótnię na wszystkich podforach,
- Posty zawierające rażące wulgaryzmy, propagujące narkotyki, negujące narodowości, religie
- Posty naruszające Regulamin forum i netykietę
i z punktem 12 Regulaminu forum

12. Administracja zastrzega sobie prawo do usuwania z forum postów/całych tematów a w szczególności postów mogących sprzyjać sytuacjom konfliktowym, napięciom, sporom, zadrażnieniom pomiędzy Użytkownikami Forum i nie ma obowiązku wyjaśniania, dlaczego dany post/temat został usunięty.
Widać że nie czytałeś regulaminu. Póki co tylko upominam ale nieodpowiedniego zachowania na publicznym forum a tym bardziej obrażania mnie bez podstaw tolerował nie będę.