FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 25 sierpnia 2025, 19:04 - pn

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Awatar użytkownika

BoCiAnK pisze:
No to popatrz w statystyki od nowego roku zarejestrowało się jak na razie 193
Dziś mamy 16 I
wielu czytało jako goście ale wielu dopiero się dowiaduje z reklam między innymi z Pszczelarza - i jakoś nie mają obiekcji

Ciekawe jak będzie po tym - jak wszyscy byli goście się zarejestrują??? (oni znali zawartość forum)
Czy dalej bedzie się tyle osób logowało i jaka będzie ich średnia wieku - starsze osoby są raczej ostrozne i nie ufne
a jak ich znajomość komputera i informatyki będzie taka jak moja :bosie:
to raczej nigdy ich tu nie przywitamy :kwiaty:(a to juz strata)
może warto to przemyślrć w szerszej perspektywie i większym wymiarze :pl:
po cóż miało by sie na Ambrozji spełnić przysłowie,, mądry polak po szkodzie ,, :głupek ze mnie:
tyle lat dawałeś rade i było OK- teraz masz do pomocy specjalistów :czatownik: może wspólnie dacie (damy) rade oprzeć sie takim niechcianym atakom ???
Fajnie jest kiedy nalerzy sie do ELITY ale Ambrozja zachecała tym iz była DOSTĘPNA dla wszystkich :google:
[scroll] :brawo: taka pszczelarska wikipedia :brawo: [/scroll]

Ale jeśli nieda rady inaczej to niech bedzie jak jest
i tak [center] Wielki Szacun dla tych którzy dbają o to forum :róża: [/center]

Pozdrawiam Szczupak (zielony nie w jednym temacie) :zeby:

Tytuł:

Cordovan napisał:"Kolego nie chodzi o to że mogli pisać zalogowani a czytali wszyscy, chodzi o to że hakerzy nie widząc co jest na forum nie interesują się nim a pszczelarz chcąc poczytać zaloguje się i poczyta."

Moim zdaniem bardzo optymistyczne rozumowanie, ale w rzeczywistości to coś mi się wydaje, że takie proste nie jest. A konsekwencje takie jakby sprzedając miód zachwalać że słodziutki a gdy klient chce spróbować powiedzieć nie dam - spróbujesz jak kupisz.

Cordovan napisał:"Forum jest aktualizowane i zabezpieczone pod względem systemowym i nie włamie się nikt przez ftp na serwer."

Tyle, że tak myśli każdy admin do chwili aż mu jakiś nudzący się dowcipniś nie narobi bałaganu. A im bardziej się jest pewnym zabezpieczeń tym szybciej ta chwila nastąpi.

Tytuł:
pio pisze:
A konsekwencje takie jakby sprzedając miód zachwalać że słodziutki a gdy klient chce spróbować powiedzieć nie dam - spróbujesz jak kupisz.

Wiesz jest jeszcze jedno spróbować można dać miodu z słoika do degustacji ,,, a sprzedawać byle G.....
Czy Dał byś spróbować miodu z wystawionego słoika ??????????????
pio pisze:
Tyle, że tak myśli każdy admin do chwili aż mu jakiś nudzący się dowcipniś nie narobi bałaganu. A im bardziej się jest pewnym zabezpieczeń tym szybciej ta chwila nastąpi.

Kolego do Nasa się wrypali a nie biedne forum
to że się wrypie to i tak wielkie G zrobi bo zawsze kopie wstawię najwyżej kilka postów odpadnie
ale zawsze to coś daje jakby na to nie patrzeć ;-)

Tytuł:

BoCiAnK pisze:
pio pisze:
A konsekwencje takie jakby sprzedając miód zachwalać że słodziutki a gdy klient chce spróbować powiedzieć nie dam - spróbujesz jak kupisz.

Wiesz jest jeszcze jedno spróbować można dać miodu z słoika do degustacji ,,, a sprzedawać byle G.....
Czy Dał byś spróbować miodu z wystawionego słoika ??????????????
pio pisze:

Kolego do Nasa się wrypali a nie biedne forum
to że się wrypie to i tak wielkie G zrobi bo zawsze kopie wstawię najwyżej kilka postów odpadnie
ale zawsze to coś daje jakby na to nie patrzeć ;-)

To że takich "orłów" trzeba tępić :pala: :pala: :tasak: :pojedynek: na wszelkie możliwe sposoby nie ulega wątpliwości i chyba każdy się z tym zgadza. Chodziło mi tylko o to, podobnie zresztą jak części kolegów piszących wcześniej, że moim zdaniem blokowanie przeglądania wpisów przez Gości niezalogowanych przyniesie więc strat niż korzyści. Przecież takie matołki nie pakują się w fora o wybranej tematyce bo cel ich jest prosty nieważne co i kto tam pisze ważne tylko, aby zrobić jak najwięcej bałaganu a potem patrzą co się dzieje i cieszą miche :rolf: . A cierpią jak zwykle niewinni. Podobnie jak kolega Szczupak sądzę, że o efektach tego przekonamy się za jakiś czas, gdy wykruszą się dotychczasowi "zaglądacze" forum i liczba rejestrujących się osób zacznie spadać. Chociaż mam nadzieje, że się mylę bo sam zanim się zarejerestrowałem korzystałem z wiedzy umieszczonej na forum za co wszystkim :thank: :thank: :thank: i szkoda byłoby gdyby takie żródełko wiedzy o pszczółkach zaczeło wysychać.

Tytuł:
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WP i WLP
Jestem członkiem nie jednego forum nie tylko pszczelarskiego. I na każdym z nich trzeba się logować aby je przeglądać. Nie sprawia mi to żadnego problemu. Co do przyszłych członków to myślę sobie , że każdy który chce zaczerpnąć trochę informacji to poświęci 5min i się zarejestruje. Wiem po sobie że " jeśli mnie coś naprawdę interesuję to się zaraz rejestruję" Pół żartem pół serio.
Pozdrawiam Piotrek

Tytuł:
pio pisze:
To że takich "orłów" trzeba tępić :pala: :pala: :tasak: :pojedynek: na wszelkie możliwe sposoby

Tak masz racje i jeszcze dodam tylko jedno Nie wiem co za śmieć siedzi między nami lub zewnątrz le jak go namierzę a stanie się to wcześniej czy później to nawet mu Święcona Woda nie pomoże
Jeżeli Na konto waszej poczty jaką podaliście przy rejestracji przyjdzie wiadomość że macie konto zablokowane proszę o powiadomienie mnie lub Przemka Poprzez email który widnieje nawet dla niezalogowanych ( można przeczytać pierwszym Dziale ) i nie przejmować się tym konta są automatycznie same odblokowywane wiec nie ma potrzeby aby ktoś zmieniał hasło pisząc o nowe przy logowaniu (jest taka opcja )
Namierzanie Idioty który się bawi już trawa to tylko kwestia czasu aby poświęcić a nie tak dawno dostał złapany jeden
i dane jego są dla nas jawne Tym razem nie liczył bym z jego strony na moją łaskawość

dodam że kol xxx mimo że ma prokxy i wali z niego z IP 199.48.147.4 już nie długo zabawi na tym forum będzie sam siedział w akademiku jak w święta kolego " M ......." nie mam czasu w tej chwili ale wieczorkiem wpadnę panie kolego przeczytaj sobie i dobrze popatrz na to forum nim je pożegnasz na Wieki

Tytuł:
he he aż specjalnie sprawdziłem to nie moje ufffffff
a nawiązując do tematu czemu konta sie blokuja i nie mozna wejśc na konto przy logowaniu ???? Juz mi sie tak raz zdarzylo jak napisałem cordovanowi żeby mi nie płakał na priv bo miał do mnie dziwne obiekcje . Czy dalej bedziecie tak prowadzic to forum i inwigilować ludzi to jest moje główne pytanie?

Tytuł:
KOBER pisze:
Czy dalej bedziecie tak prowadzic to forum i inwigilować ludzi to jest moje główne pytanie?

Kolego Ja nikogo nie inwigiluję bez potrzeby tu może zarejestrować się każdy a że co po niektórym psoty w głowie to takich nam tu nie potrzeba co by wstawiali duperele albo reklamy z Viagrą
Uważam jedno uczciwy użytkownik nie ma co ukryć a wręcz się przedstawi jak setki pszczelarzy co do dziś to uczynili w końcu jest nas tu ok 1700 osób wielu znam nie tylko z imienia ale i nazwiska gdyż sam swoje przedstawiłem
Nikt nikogo nie zmuszą do przedstawiania użytkownicy robią to sami z własnej chęci
ale zawsze mam oko na tych co w profilu za miast wpisać nawet fałszywej miejscowości wpisują byle bzdurne słowo byle wypełnić pole uczciwy użytkownik się nie wstydzi swojej miejscowości
A jako dla Administratora nikt nie jest anonimowy
A forum będzie tak prowadzone by było tu Czysto Przyjemnie i Mile

BoCiAnK pisze:
Szanowni Koledzy
Mam dziś zaszczyt gościć w domu Cordovana i wraz z Przemkiem zastanawiamy się

.................... Jak to się zakończy :haha: :pijemy: czy będzie :kapelan:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie korpusowe
BoCiAnK pisze:
BoCiAnK pisze:
Szanowni Koledzy
Mam dziś zaszczyt gościć w domu Cordovana i wraz z Przemkiem zastanawiamy się Jak to się zakończy

Wypijcie nasze zdrowie i za wiosnę! Fajnie macie 8)

:pijemy: :pijemy: :pijemy:
Obstawiam ,że ból czaszki jutro pewny ,a Cordovan do wtorku zostanie :haha: :haha:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: LN3/4
Ja obstawiam że będzie :kapelan: :haha: :haha:

Miłego wieczorku

Pszczelarz Roku 2019
Pszczelarz Roku 2019
Awatar użytkownika

Oni pily tylko soczek a puszka tatry była zamknieta. Bogdan nie pije gożały tylko soczki. Pozdrawiam miły_marian

miły_marian pisze:
Oni pily tylko soczek a puszka tatry była zamknieta. Bogdan nie pije gożały tylko soczki. Pozdrawiam miły_marian

Jasne, wszyscy piją soczki, nikt nie lubi wódki... a Polmos rośnie w siłę :pl: :rolf:
PS: to jednak prawda, że Górale Tatrę piją :brawo:

gabriel11 pisze:

Albo Harnasia :wink:
Właśnie pożegnałem Przemka i odjechał ku Swojej Wsi :wink:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
BoCiAnK pisze:
gabriel11 pisze:

jak go Harnasiem na drogę poczęstowałeś to mu się dobrze będzie jechać zawsze 2 gazy to nie 1 :haha: pawel

Awatar użytkownika

pawel pisze:
BoCiAnK pisze:
gabriel11 pisze:

jak go Harnasiem na drogę poczęstowałeś to mu się dobrze będzie jechać zawsze 2 gazy to nie 1 :haha: pawel
a na tej fotce to wy sok z malin pijecie bo oczka duże macie a piwko zapomnieliście otworzyć .pawel :haha:

Ule na jakich gospodaruję: warszawskie
jaki ojciec taki syn-jakie drzewo taki pien... jakpszczelarz popija,przechodzi to na pszczolki i nie wracaja do ula pozniej wypisuje ze pszczoly zginely a miod w ulu byl... zpozdrowkami ... IGOR... DARZ MIOD...

pawel pisze:
na tej fotce to wy sok z malin pijecie

He he Bodziu ma w dłoni flaszeczkę z koniakiem jak z grapefruitówką lubelską temu różowa. :wink:

Awatar użytkownika

A ja jak przez monitor patrze to alkoholu nie czuje coś oszukujecie obaj z Bogdanem .pawel

Ule na jakich gospodaruję: WP leżak i WP korpus
Bo to musi być 100% plazma.

Ule na jakich gospodaruję: WZ, WLKP
Z tym blokowaniem postów to jest jeszcze jeden aspekt, większość osób trafia tutaj z wyszukiwarki google, lub innych, ja własnie tak znalazłem to forum, jeżeli strona będzie dostępna po zalogowaniu to robot wyszukujący nie zaindeksuje treści i strona może nie pojawić się w wynikach na daną frazę, z tego co wiem jest możliwość ustawienia tak, że robot wchodzi bez logowania, ale warto to było by najpierw sprawdzić.
PS. co to za reklama piwa, Przemek powinien pić miód a nie reklamować produkty alkocholowe :)

mpawel2, strona jest dostępna dla botów wszystkich wyszukiwarek by zczytywały zarówno po słowach kluczowych ustawionych w indeksacji strony forum jak i po słowach zawartych w postach.

Jakaż to reklama? jedna puszka? a skąd wiesz co mamy w butelkach może na kolorowo dobierany miód pitny.

W zeszłym roku na zlocie uraczył mnie takowym kolega Zdzisław - pyszota. :mniam miodek: :wink:

No i znów jestem u Bodzia tyle że teraz pobaluje u niego do niedzieli najbliższej. I znowu będzie :szampan: :piwko:

Cordovan pisze:
No i znów jestem u Bodzia tyle że teraz pobaluje u niego do niedzieli najbliższej. I znowu będzie :szampan: :piwko:

To pozdrowionka chlopaki z Londynu. :pijemy: Pogoda angielska ,czyli pada,a my zaraz z zieciem na mecz Fulham -Chelsea. Pszczolek nie widzialem :haha: :pl: Pozdrawiam .

No dziś zagoniłem go do pracy nie ma leżenia :haha:

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: w dziupli
Nie dość że Cordowan administruje forum to jeszcze sprawdza ule u BoCiAnKa :haha: :haha: :haha: i barek przy okazji z :szampan: :pijemy:

szkoda że się Cordowan minęliśmy Ty do mnie ja do Ciebie :haha: :haha:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: klasyczny wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Tomice/Wadowice
BoCiAnK pisze:
No dziś zagoniłem go do pracy nie ma leżenia

Przemek do tych wczasów to Bogdan Ci będzie musiał jeszcze dopłacić :haha: . Radzę bierz w naturze, za każde 500 ramek jedna rodzinka na przyczepkę.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Chyba ktoś gospodarza przepił i musi odszkodowanie wnosić pracą. Ciekawe jak mu idzie wiercenie ramek po :piwko: Dziurki może jakieś krzywe, a jak ręce drżą, to i wiertełko może pęknąć. Ale co tam. Kilka dodatkowych godzin i wiertło odrobi.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
Cordowan ziomalu pracujesz u górala a nie widzę w pobliżu żadnego piwka? :mrgreen:

adriannos pisze:
Ciekawe jak mu idzie wiercenie ramek po :piwko: Dziurki może jakieś krzywe, a jak ręce drżą, to i wiertełko może pęknąć

Kolego ja im więcej wleję :piwko: tym mi się mniej trzęsą dłonie i robota sprawniej idzie.

zegaj pisze:
Cordowan ziomalu pracujesz u górala a nie widzę w pobliżu żadnego piwka?

Bo nim do pracowni zszedłem z Bodziem zdążyłem już któreś wypić. :haha:

harpia pisze:
szkoda że się Cordowan minęliśmy Ty do mnie ja do Ciebie

Nic straconego ja u Bodzia jestem do Niedzieli zdążysz chyba wrócić do domu i podskoczyć do Bogdana. :wink:

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kolego ja im więcej wleję :piwko: tym mi się mniej trzęsą dłonie i robota sprawniej idzie.

Zaciekawiło mnie teraz ile wlewasz zanim pójdziesz do pszczół. Terapia wstrząsowa dla nich murowana :haha: No chyba, że one też :pl: i na rozgrzewkę potrzebują :piwko: Za tak cenny materiał w ulach :brawo:
Dobra ja mykam spać, w pracy nocka i się robotą :pijemy: a przełożony jak zawsze :tasak: Obyś z Bociankiem miał lepiej :thank:

adriannos pisze:
Zaciekawiło mnie teraz ile wlewasz zanim pójdziesz do pszczół.

Wiesz na co dzień mi się łapy nie trzęsą, tyle że jak u Bodzia pojawiłem się w przeddzień robienia ramek i sobie zatańczyliśmy to trzeba było uspokoić dłonie na drugi dzień od rana by ramki dobrze powiercić. :wink:

Awatar użytkownika

Wiem. Ale dobrze sobie pożartować. Pozdrawiam i nie połam wierteł.

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
czy komus sie tez to zdaza. od jakiegos czasu przy logowaniu na forum wyswietla mi sie ze mam calkowicie zablokowany dostep.po jakims czasie moge sie normalnie zalogowac.o co tu chodzi?

johny180 pisze:
czy komus sie tez to zdaza. od jakiegos czasu przy logowaniu na forum wyswietla mi sie ze mam calkowicie zablokowany dostep.po jakims czasie moge sie normalnie zalogowac.o co tu chodzi?

Cordovan już pół Polski zbanował to nie ma się co dziwić ,że cię dopadło ,przy stałym ip już by kolega nie napisał tego posta ,jednym słowem fart, pewnie jeden adres z puli zakresów został zbanowany i dlatego czasami trafiasz na stronę zablokowaną lub miałeś nieczyste myśli i przeskrobałeś coś na forum pod innym nickiem. :wink: Ta druga opcja jest wysoce prawdopodobna :wink:

Awatar użytkownika

A co za niespodzianka ?
To się będzie działo . :wink:

Awatar użytkownika

johny180 pisze:
Diabeł ci wszedł do komputera , :haha: .pawel

to chyba tylko to co pawel pisze :haha: korzystam tylko z jednego konta

johny180 pisze:
od jakiegos czasu przy logowaniu na forum wyswietla mi sie ze mam calkowicie zablokowany dostep.po jakims czasie moge sie normalnie zalogowac.o co tu chodzi

Ma Pan zmienne ip i w momencie kiedy dane logowanie trafi na adres ip z zakresu jaki został zablokowany może sie tak dziać, powinno wystarczyć odświeżenie strony lub restart komputera, w ewentualności odpięcie na 10 sekund kabla internetowego od komputera. Niestety ale dzięki koledze Gegon, który do tej pory loguje sie po różnymi nickami i cały czas jest blokowany takie sytuacje mogą sie pojawiać u innych użytkowników ponieważź blokowany jest cały zakres ip z jakiego korzystał Gegon.

Ule na jakich gospodaruję: WLKP 12r
To Gegon okazał się złym człowiekiem?! Afera za aferą, a ja ciągle w robocie i omijają mnie najlepsze akcje.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 40 uli 360x300 plus 3x 1/2 WLP
Cezary256 pisze:
To Gegon okazał się złym człowiekiem?! Afera za aferą, a ja ciągle w robocie i omijają mnie najlepsze akcje.

No właśnie, jak myślicie co z Gegonem -tak Go brakuje :?: :?:
Ja stawiam, że poszedł na pocztę nadać przekaz o wartości słoika miodu a Wy ?...

pozdrawiam

korzystam ze smartfona wiec moze dlatego takie problemy, ale do tej pory wszystko bylo w porzadku

SuportAdmin pisze:
Ma Pan zmienne ip i w momencie kiedy dane logowanie trafi na adres ip z zakresu jaki został zablokowany może sie tak dziać, powinno wystarczyć odświeżenie strony lub restart komputera, w ewentualności odpięcie na 10 sekund kabla internetowego od komputera. Niestety ale dzięki koledze Gegon, który do tej pory loguje sie po różnymi nickami i cały czas jest blokowany takie sytuacje mogą sie pojawiać u innych użytkowników ponieważź blokowany jest cały zakres ip z jakiego korzystał Gegon.

Nie popadajmy w skrajności i przez jakiegoś Gegona nie blokujmy dostępu innym, bo przez takie blokowanie Gegon osiąga swój cel. Też na smartfonie mam zablokowany dostęp i nie pomaga odświeżanie ani inne zabiegi a często z niego korzystałem czytając forum. Używając wi-fi nie mam problemu natomiast łącząc się z sieci jestem zablokowany .

Gegon odwiedził nas znów pod nickiem tr@cz :haha:

No więc takie blokowanie nic nie daje. Może mu ten psychiatryk do którego się wybiera coś zaradzi.

Awatar użytkownika

też uważam że nie ma sensu blokować takiego gościa jeśli blokuje się w ten sposób dostęp innym do forum. Z resztą gegon pisał może głupoty ale nie był jakoś specjalnie groźny dla forum. Wystarczyło go ignorować a nie blokować.

górski_pszczelarz pisze:
Wystarczyło go ignorować a nie blokować.

Dla tego tupu ludzi jest to najlepsze rozwiązanie bo wcześniej czy puźniej znudziło by go , a tak ma nowy cel jak przechytrzyć SuportAdmin-a.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadant i 18,5 D
U mnie co jakiś czas jest blokada i bardzo to wkurzające...

Awatar użytkownika

Ja do Gegona nic nie mam. Nawet gościa polubiłem. Potrafił być konkretny i nawet miło się z nim pisało. Wytykał najczęściej gorzką prawdę, która gryzła w oczy. Niestety lubił również powku.... innych docinkami. Tacy też są potrzebni. Blokowanie go nie ma sensu. Lepiej ściągnąć bana i odblokować te 3/4 łącz internetowych. Jak widać te zabiegi skuteczne nie są i nie będą.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 252 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]