FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 23 sierpnia 2025, 07:27 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Szanowni koledzy chciałem podziękować wszystkim, którzy wspierali mnie w nakładzie pracy jaki włożyłem w to forum. Podziękowania należą się również każdemu kto nie obdarzył mnie jakąkolwiek sympatią jako Administratora za uświadomienie mi iż "z wiatrakami nie da się walczyć". Analizując całokształt mojej pracy i tego co napisałem na forum oraz odpowiedzi na moje posty zarówno te dobre odpowiedzi jak i te negatywne postanowiłem zrezygnować z funkcji Administratora. W porozumieniu z BoCiAnK'iem i za jego zgodą oddałem wszelkie uprawnienia komuś kto będzie zajmował się tylko czysto techniczno-informatycznymi sprawami dotyczącymi forum. Ja osobiście zapewne będę pisał pod swoim nickiem jako najzwyklejszy użytkownik ale czy tak intensywnie jak do tej pory to czas pokaże. Zapewne wielu ucieszy moje odejście i min. dlatego też rezygnuję z tej funkcji, by każdy kto ma jakieś obiekcje w stosunku do mnie lub tego co napiszę na forum mógł mi to wygarnąć, bez obawy o konsekwencje bo zabraniał tego publicznie Regulamin. Tak więc jeszcze raz dziękuję i proszę nowego Admina o wyłączenie mi wszelkich uprawnień. :wink:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie korpusowe
:shock: A co się dzieje coś nieprzyjemnego?

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Jeżeli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę :mrgreen:
Mi się tam z Panem fajnie pisało ,a teraz jak już Pan nie będzie miał władzy :mrgreen: to pewnie i rozmowy będą trwały w nieskończoność i będą jeszcze bardziej ciekawe .
Znając życie to zostaje Pan . Już widzę nowo założone konto (tam będziemy sobie administrować, a na Cordovanie będziemy odpisywać miodomirom i polbartom :haha:
Pozdrawiam Tomek

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WZ Wlkp Froundenstein
Ja chyba słabo uważnie czytałem Twoje posty bo jakoś do niczego nie mogłem się nigdy przyczepić :)
Bardzo sobie ceniłem Twoje wypowiedzi.
Dziękuję za wszelki trud , który włożyłeś w to forum.
Ja jestem bardzo wdzięczny za Twoją pracę , zaangażowanie i chęć niesienia pomocy nam czytająco-piszącym zwykłe posty.
Bardzo ale to bardzo dziękuję.
Nie rozumiem Twojego odejścia ale pewnie czegoś nie wiem.
Pisz dalej i nie zrażaj się marudami.
Pozdrawiam
Asaf

Miodomir pisze:
Znając życie to zostaje Pan . Już widzę nowo założone konto (tam będziemy sobie administrować, a na Cordovanie będziemy odpisywać miodomirom i polbartom

Przykro mi ale niestety jesteś w błędzie. Konto SuportAdmin nie jest moje. Ja już tutaj tyle zrobiłem, że nie widziałbym celu dalszego działania na nowym koncie bo i po co? lubię swój nick i pod nim będę nadal pisał z każdym dyskutując a że będę miał mniej obowiązków na głowie to i więcej czasu na bywanie w pasiece i pisanie postów. I by wyprowadzić wszystkich z błędu nie chodzi o kasę a decyzję podjąłem sam osobiście. :wink:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WL
Asaf pisze:
Ja chyba słabo uważnie czytałem Twoje posty bo jakoś do niczego nie mogłem się nigdy przyczepić
ja tez, a jesli ktos sie czepia personalnie bo ma inne zdanie to swiadczy tylko o infantylnosci danego delikfenta, było by zal stracic tak barwna postać z forum o wyraznych pogladach choc nie ma osób nieomylnych choc tłumaczac z angielskiego nick to mozna pomyslec jak miodomir

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
Przemek, żeby siedzieć tyle dni z Szeryfem i zrobić taki ruch ??? :załamka:
Pozdrawiam,
polbart

Ule na jakich gospodaruję: inny
Jako admin bywałeś irytujący :D , ale szanuję ogrom pracy którą musiałeś wykonać by na forum nie było bałaganu. 8)

Cordovan pisze:

Przykro mi ale niestety jesteś w błędzie. Konto SuportAdmin nie jest moje. Ja już tutaj tyle zrobiłem, że nie widziałbym celu dalszego działania na nowym koncie bo i po co? lubię swój nick i pod nim będę nadal pisał z każdym dyskutując a że będę miał mniej obowiązków na głowie to i więcej czasu na bywanie w pasiece i pisanie postów. I by wyprowadzić wszystkich z błędu nie chodzi o kasę a decyzję podjąłem sam osobiście. :wink:

Wierz o tym ,że mnie się nie da oszukać :D Nie po to siedziałeś tydzień w Suchej, lali Ci gorzołę i piwo ,karmili kotletami :mrgreen: abys teraz miał tak nagle odpuścić . Za dobrze znam to forum - układy ,układziki poklepywanie się po plecach . Chociaż nie jestem tu długo bo raptem kilka miesięcy na tym forum ,ale idzie pewne sprawy rozgryźć .
Pozdrawiam Tomek

Ule na jakich gospodaruję: wlkp-12, LN3/4
Miodomir pisze:
Cordovan pisze:

Za dobrze znam to forum - układy ,układziki poklepywanie się po plecach . Chociaż nie jestem tu długo bo raptem kilka miesięcy na tym forum ,ale idzie pewne sprawy rozgryźć .
Pozdrawiam Tomek

Nie kumam kolego co to miałoby znaczyć.
A Cordovanowi dzięki za jego dotychczasową pracę.

Kolego zobacz sobie czy nadal widnieję w grupie Administratorów, już nie bo zdjęte mam uprawnienia, owszem byłem u Bogdana bo byłem tam z żoną i synkiem na urlopie. Z Bogdanem doszliśmy do porozumienia wynikającego z mojej osobistej decyzji. Możesz sobie myśleć co chcesz ja natomiast wiem jak jest a jak nie wierzysz mnie zadzwoń sobie do Bogdana albo zapytaj go na pw. To że zrezygnowałem z funkcji Admina nie oznacza, że się mnie pozbędziecie całkiem z forum, nadal będę pisał tak jak do tej pory pod swoim nickiem o wdzięcznym brzmieniu Cordovan. :piwko: :wink:

Cordovan pisze:
Kolego zobacz sobie czy nadal widnieję w grupie Administratorów, już nie bo zdjęte mam uprawnienia, owszem byłem u Bogdana bo byłem tam z żoną i synkiem na urlopie. Z Bogdanem doszliśmy do porozumienia wynikającego z mojej osobistej decyzji. Możesz sobie myśleć co chcesz ja natomiast wiem jak jest a jak nie wierzysz mnie zadzwoń sobie do Bogdana albo zapytaj go na pw. To że zrezygnowałem z funkcji Admina nie oznacza, że się mnie pozbędziecie całkiem z forum, nadal będę pisał tak jak do tej pory pod swoim nickiem o wdzięcznym brzmieniu Cordovan.

Pisz Pan,pisz będzie ciekawiej ,za chwile wpadnie tu "nowy" admin lub Pan Bogdan i potwierdzi twój wpis i temat zakończony . Nie chce się mylić ,ale mój instynkt właśnie tak mi podpowiada . Jak inni to odbiorą to już mnie nie interesuje. Można wierzyć w krasnoludki lub nie . Z mojej strony już wszystko, pozdrawiam i spokojnej nocy.
Pozdrawiam Tomek

Ule na jakich gospodaruję: Dadant i WLKP
Chłopaki, widzę, że Wam bąbelki uderzają do głowy. ;-)
Kogo obchodzą jakieś spory? Jakie ma znaczenie, kto będzie nadzorował forum?
Ja nie pamiętam sporów, bo nie staram się tego zapamiętać, myślę, że wiele osób tak ma. Liczy się tylko wymiana doświadczeń i wiadomości, a kto nic nie robi, ten błędów nie popełnia. Dlatego pamiętam ciekawe tematy i się uczę dzięki temu. Fajne jest to, że bardzo często nie ma jednej recepty i trzeba wtedy robić dochodzenie, przydaje się duża grupa osób, bo co wiele głów, to nie jedna!
Napijcie się lepiej wspólnie piwka. :piwko:, a nowy admin niech skasuje temat, bo nie dotyczy pszczół. :haha:

Mieszko pisze:
Napijcie się lepiej wspólnie piwka. :piwko:, a nowy admin niech skasuje temat, bo nie dotyczy pszczół.

Został zamieszczony w hyde parku ,a tu postów chyba nie zalicza ,zresztą nie wszystkie tematy muszą być o pszczołach . "Nowy admin" :mrgreen: przekazał już władzę moderatorom . Teraz Tazon będzie banował :mrgreen:
Pozdrawiam Tomek

Awatar użytkownika

Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
Cordovan szkoda że zrezygnowałeś ,dużo pracy swojej włożyłeś w to forum byłeś odpowiednim człowiekiem na tym stanowisku dziękuje za współprace .pawel

Ule na jakich gospodaruję: WP
Cordovan
Znam to uczucie; jak się człowiek naharuje a później to zostawia.
Nie ty pierwszy i nie ostatni.
Myślę, że dużo zrobiłeś,ale i tak nadal będziesz się udzielał-bo taki masz charakter.
Nie musisz już pilnować,żeby czyjeś zbyt oczywiste bzdury lub obraźliwe stwierdzenia za długo nie istniały na tym forum.
Zdrówka życzę!

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
nie potrzebnie przejmujesz się pieniaczami którzy piszą tylko po to żeby bić piane bo w konkretnym temacie nie mają wiele do powiedzenia.pozdrawiam serdecznie

MODERATOR

Ule na jakich gospodaruję: wlkp
Miejscowość z jakiej piszesz: Rzepiennik
Cordovan dzięki za robotę włożoną w forum.
Wiem ile kosztuje czasu i roboty i Wiedzy
A tak się musiała ta sprawa skończyć bo Generał nie może dyskutować z szeregowcami .
Pozdrowienia dla Ciebie i nowego SuportAdmin .
A dla Bogdana :thank: że to ogarnia wszystko .

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski styropianowy
Dołączam do podziękowań dla Cordowana za włożoną pracę.W dużej części dzięki Tobie to forum było na przyzwoitym poziomie.Zobaczymy czy nowemu da się to tak utrzymać.
Szanuję ,że zawsze byłeś skory do pomocy.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Dzięki Cordovan za pracę jaką włożyłeś w to forum, ja coraz rzadziej tu piszę - szkoda mi czasu na siedzenie przed komputerem. Wolę praktykować i wyciągać wnioski niż wdawać się w ccze dyskusje. Pozdrawiam serdecznie!!

Dziekujemy :)))

Ja również dziękuje iprzestrzegam żeby to forum nie stało się forum dla kilku pieniaczy/takie już istnieje/ a pozostali będą tylko czytac i kiwac z politowaniem głowami.

Cordovan - dziękuję. Włożyłeś w to dużo pracy. Życzę udanego sezonu.

Haha Koledzy To że Przemek Nie jest Adminem to tylko zmiana jaką wspólnie podjęliśmy i w niczym nie uszczupla naszej przyjaźni czy współpracy a wręcz przeciwnie Nowe plany związane z forum i ewentualnym zawiązaniem ( XXX) wymagają dalece idących zmian :wink:
Przemek nadal pozostaje na forum pod swoim Nickiem i będzie pisał
I w cale nie chodzi o żadną kasę czy jakieś inne

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Przemku różnie to bywało ale zawsze w ludzkiej a w szczególności Polskiej :pl: mentalności jest takie ustrojstwo jak zazdrość czy sprzeciw hierarchii i zmianom które są potrzebne by ciągle się rozwijać. Forum przeszło dużą metamorfozę , choć bywały różne głosy, gusta to starałeś się wszystko uwzględnić aby choć troszkę przychylniej patrzeć na zmiany :haha: :tasak: . Dziś pewnie wszyscy się przyzwyczaili i są zadowoleni z wyglądy i działania forum :pl: . Trochę ludzi się wkurzało za usuwanie postów ale nie bez przyczyn. Tacy ,często łamiący regulamin użytkownicy są jak pseudo kibice potocznie zwani kibole ale Oni także piszą z klasą , teraz. Choć bywało różnie :tasak: :haha: :haha: :haha: .Od siebie chciałbym podziękować Ci za wyrozumiałość i tworzenie tego forum. Good job.
Bogdanie Ty też zasługujesz za gratulację bo jednak utrzymanie forum to także koszta oraz za twój wkład bo tak naprawdę Jesteś Jednym z super Fachowców od pszczółek na tym forum, a jest Was kilku :brawo: . Moderatorzy także zasługują podziękowania oraz wszyscy użytkownicy . Razem Tworzymy wyjątkowy klimat i zwykle rzetelne i konstruktywne dyskusje , choć czasami odrobina humoru nie zaszkodzi ;).
Jeszcze raz dzięki Przemku za budowę i tworzeniu Tego forum.
Pozdrawiam Marcin M.

Ja również Przemek dziękuje :thank: za wiele ciekawych porad i postów. Myślę ,że dobrze zrobiłeś rezygnując. :brawo: Za dużo tu pieniactwa i przechwałek ,oraz ataków pod Twoim adresem. Ale każde forum ma Swoich Lokatorów i ,a takiego już nie zmienisz.Więc takimi się nie przejmuj. Posty pisz ,ja będę czytał i wyciągam wnioski,odnośnie pszczółek. A jak się kiedyś spotkamy ,gdy wpadniemy z Cezarem to pogadamy dłużej :piwko: :pl:

ADMINISTRATOR

Ule na jakich gospodaruję: wielkop.korp.
Dzięki.

dzięki i pozdrawiam(a takimi "wszech wiedzącymi "to się nie przejmuj ,jak tak wszystko wie to się na pewno domyśli o kim piszę) :okok:

Awatar użytkownika

Oto właśnie nasze polskie piekiełko.Przez pychę, zazdrość, poczucie własnej nieomylności, najwyższej fachowości,źle pojęty honor, potrafimy tak uprzykrzyć życie innym, wręcz zaszczuć, że ci widząc iż racjonalne argumenty nie trafiają do świadomości atakujących, po prostu rezygnują
z dalszej pracy. Przykro, że spotkało to nasze forum. Nie znam osobiście
Przemka. Wiem, że pisał ciekawie, że włożył w to forum wiele pracy i serca, że dbał o dyscyplinę prowadzenia dyskusji. Może to komuś przeszkadzało? Cieszy mnie, że nie rezygnuje zupełnie z forum. Dzięki Ci Cordovan.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 360x200
BoCiAnK pisze:
Haha Nowe plany związane z forum i ewentualnym zawiązaniem ( XXX) wymagają dalece idących zmian :wink:

No co wy koledzy nie umiecie czytać miedzy wierszami.
Bodgan napisał tyle ile mógł.
Przecie oni tydzien cały nad czymś myśleli.
A nie dyskutowali nad tym czemu Cordi rezygnuje.
W odpowiednim czasie sądzę dowiemy się wszystkiego.

Pozdtawiam

meteor pisze:
BoCiAnK pisze:
Haha Nowe plany związane z forum i ewentualnym zawiązaniem ( XXX) wymagają dalece idących zmian :wink:

No co wy koledzy nie umiecie czytać miedzy wierszami.
Bodgan napisał tyle ile mógł.
Przecie oni tydzien cały nad czymś myśleli.
A nie dyskutowali nad tym czemu Cordi rezygnuje.
W odpowiednim czasie sądzę dowiemy się wszystkiego.

Pozdtawiam

Nie trafiłeś palcem w "r"

I ja czuję miętę, oj będzie się działo. Cordovan na pewno da radę.

Jak napisałem w innym poście należysz Cordovanie do grona autorytetów tego forum, co oczywiście nie oznacza, że we wszystkim trzeba się z Tobą zgadzać...nikt przecież nie jest nieomylny (zwłaszcza w pszczelarstwie), gdyby tak było to nie byłoby dyskusji tylko "prawda objawiona" przekazywana maluczkim.
Natomiast nikt nie może deprecjonować Twojego wkładu w istnienie,kształt i prowadzenie tego forum. Dzięki między innymi Tobie to forum żyje i rozwija się w przeciwieństwie do wielu innych...rozwój ten oznacza, że sposób jego prowadzenia był dobry...za ogrom włożonej pasji i pracy DZIĘKUJĘ.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: KLASYCZNY WIELKOPOLSKI
kolopik pisze:
I ja czuję miętę, oj będzie się działo. Cordovan na pewno da radę.

Pewnie tomek miodek jest teraz SuportAdminem :haha: :haha:

:haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski DanLan 435/170
mendalinho pisze:
Pewnie tomek miodek jest teraz SuportAdminem

Jestem podpadnięty u Tomka :shock:
Kultura nakazuje aby się przedstawił .

TANKUJĘ TYLKO NA-PKN ORLEN

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
Ale macie problemy. Zrezygnował z powodu awansu czy degradacji czy też innej przyczyny to jego sprawa i nie powinien nawet się tu z p. Bogdanem tłumaczyć. Gość zna się na swojej robocie i za to mu chwała. :pl:

wiesiek33 pisze:

Witam właśnie skąd jest nowy admin ,nic o sobie nie napisał ani skąd jest ,czy ma konto na NK i FB :mrgreen: Wszystko to tak pod przykrywką nocy się potoczyło,ani nr tel. nie podał jakby coś się działo na forum/z forum -awarie do kogo dzwonić teraz będziemy? :haha:

Pewnie nowy admin nie ma tel.

Pozdrawiam Tomek

wiesiek33 pisze:

Czyli medalinho rozgryzł nowego admina bo TomekMiodek nawet na swojej stronie się nie przedstawia :wink:

Cordovan pisze:
Kolego zobacz sobie czy nadal widnieję w grupie Administratorów, już nie bo zdjęte mam uprawnienia

Mogłeś sobie chociaż załatwić pszczelarza roku, dopóki była okazja.

A teraz poważnie:
Przemek, podziękowałeś za współpracę jako administrator, a ja dziękuję Ci za współpracę jako użytkownik, byłem z niej bardzo zadowolony.

Miodomir pisze:
wiesiek33 pisze:

Witam właśnie skąd jest nowy admin ,nic o sobie nie napisał ani skąd jest ,czy ma konto na NK i FB :mrgreen: Wszystko to tak pod przykrywką nocy się potoczyło,ani nr tel. nie podał jakby coś się działo na forum/z forum -awarie do kogo dzwonić teraz będziemy? :haha:

Pewnie nowy admin nie ma tel.

Pozdrawiam Tomek

Do mnie a moje telefony są tu -> po prawej stronie strony www.pasiekaambrozja.pl

hwafel pisze:
A teraz poważnie:
Przemek, podziękowałeś za współpracę jako administrator, a ja dziękuję Ci za współpracę jako użytkownik, byłem z niej bardzo zadowolony.

Chciałem powiedzieć, iż to że zrezygnowałem z bycia Adminem nie oznacza że nie będę pisał na forum, owszem będę i jak będzie trzeba to każdemu napiszę prosto w oczy jak będzie banialuki sadził a jak przegnie to i się załatwi :pala: ale teraz każdy będzie mógł ze mną dyskutować jak równy z równym i nie będzie obaw z strony kogokolwiek z użytkowników, że na nawet ostrzejszą w znaczeniu słowa dyskusję nie zezwala użytkownikowi publicznie pkt. 5 regulaminu. Cieszę się że wielu z Was odpowiadało to iż byłem Adminem, może nie najlepszym i nie najsprawiedliwszym ale zawsze starałem się obiektywnie oceniać wszystko co działo się na forum. Miło mi tym bardziej że komuś też to pasowało choć wiem doskonale że są i osoby, które cieszą się że zrezygnowałem z ten funkcji. Powiem Wam jednak jedno, jeśli chłopaki nie radzili by sobie w przyszłości z ogarnięciem forum jak dalej będzie się tak fajnie rozrastało a zbyt wielu pieniaczy będzie sobie zbyt dużo na forum pozwalało to niewykluczone, że wrócę na stołek by jak to mówią potocznie "posprzątać". Póki co jestem z Wami jako zwykły forumowicz-pszczelarz, z skromnym doświadczeniem i wiedzą względem wielu specjalistów z jakimi tu na forum mamy przyjemność dyskutować. :wink:

Ule na jakich gospodaruję: Langstroth 3/4
Miejscowość z jakiej piszesz: Słupia
Ściemniasz Przemek a podejście jako zwykły użytkownik :pala: nadal masz ciekawe...
Byłeś i będziesz dobrym Adminem. Nie jest łatwo zapanować nad hałastrą rozwrzeszczanych dzieciaków a co dopiero nad pszczelarzami internautami. :D
Wszystkie chwyty dozwolone. :haha:
Pozdrawiam,
polbart

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie
Przemek nie przejmuj się ludźmi. Tak już jest ten świat poukładany, że z każdej strony ktoś komuś chce wbić nóż w plecy za jego poglądy. Masz wiedzę na temat pszczół i to się liczy. Nie bałeś się nigdy wyrazić swoje poglądy na dany temat i podjąć merytorycznej dyskusji i chwała ci za to. Pomagałeś młodym adeptom "sztuk tajemnych" i oni to docenią. Zawsze miło się czytało twoje wypowiedzi.

I dzięki ci za to!!!

Sensem istnienia forum jest przekazywanie sobie nawzajem wiedzy, uczenie się wzajemnie od siebie, wymiana poglądów i dyskusja. Mówi się że gdzie jest dwóch pszczelarzy, tam są trzy zdania i to jest prawdą. Liczę, że twoich wypowiedzi teraz będzie przynajmniej dwa razy więcej, jak gdy byłeś adminem.
Pozdrawiam
Adrian

Ule na jakich gospodaruję: WP
Koledzy. Milczenie jest złotem.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie 1x1+3x1/2
Ja też dziękuję, bo pewnie bez Twojej pomocy Bogdan by mnie na stałe zbanował :). Jako admin byłeś dla mnie bez najmniejszych zarzutów. Ale ja wyznaję zasadę, że jak u kogoś gościnnie mogę pisać i czytać to przyjmuję wszystkie zasady bez szemrania.

Cordovan pisze:
jak dalej będzie się tak fajnie rozrastało a zbyt wielu pieniaczy będzie sobie zbyt dużo na forum pozwalało to niewykluczone, że wrócę na stołek by jak to mówią potocznie "posprzątać".

Jednak trzeba wrócić na stołek Admina bo zaczyna co poniektórym do głowy uderzać zbyt wiele a bałaganu i chaosu tutaj na forum nie będzie. :wink:

Ule na jakich gospodaruję: wlkp/wlkp 18cm
:google:

Cordovan uprawnienia wpiąłem, ciesze sie bo nie bede musiał monitorować forum tak bardzo bo tematyka dla mnie obca a jak będziesz potrzebował pomocy technicznej pisz na gg.

Awatar użytkownika

Cordowan nichce ale musze tak mi sie to kojarzy

6Cichy, to nie tak, widzę że nie ma to znaczenia czy jestem Adminem czy nie to i tak jednakowo ci co chcą mojej rady reagują, tak samo jak i ci co negują to co napiszę wiec co za różnica czy będę Adminem czy nie bo robił będę nadal to co lubię - czyli pomagał adeptom pszczelarstwa i to jest chyba istotne. :wink:

Awatar użytkownika

Cordovan wypada życzyć owocnej pracy na "nowym " stanowisku pozdrawiam :D :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]