FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 21 sierpnia 2025, 21:35 - czw

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Jak koledzy radzicie sobie z sprzedażą produktów pszczelich i
samych pszczół (odkłady , pakiety ,matki ) bo ja mam z tym mały problem ,
bo nie sztuka wyprodukować ale sztuka dobrze sprzedać .

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: WL,LG3/4, Ostrowskiej
Po kilku latach samo przyjdzie magiczną jest znalesc 1000 pierwszych klijetów pozniej idzie jak z płatka co do odkładów to długo potrwa zanim zaczniesz sprzedawać w duzej ilosci ja sie kiedyś Tu chyba albo na innym forum rozpisałem jak dojsc do tego zeby po trzech latach sprzedac trzy tony miodu nie tykajac targu ani innych smiesznych skupów. za kilka lat bedziesz pisał odwrotnie jak tu obrobić to wszystko bo ludzie dzwi nie zamykaja z pytaniem o miód a tu bida

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski
Jak będziesz miał towar dobrej jakości to ludzie sami Cię znajdą trochę cierpliwości .Mieszkasz w terenie z którego ludzie chętnie kupują miód.

Do puki nie zobaczą Cię z z wózkiem wypełnionym cukrem stojąc przy kasie w jakimś markecie.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolski leżak kombinowany
vigor,
W tym roku moja teściowa zaproponowała swoim koleżankom z pracy miód z mojej pasieki. Do tej pory one kupowały miód od jakiegoś dziadka pszczelarza. Co się okoazało - powiedziały, że już więcej od tamtego dziadka nie wezmą. Przychodził z miodem każdy słoik z innej parafii, dekielki od majonezu, musztardy i czego tam popadnie (bo zapewne szkoda mu 1,50 na nowy słoik i zakrętkę) kto wie co na dnie w słoikach było? U mnie zobaczyły czyste, nowe słoiki, ładny dekelek z pszczółką + etykietka wydrukowana na kompie jaki to miód + numer telefonu. Po tygodniu miałem telefony, a teraz dalej dzwonią, a miodu już nie ma ....suuuusza :D
Także małymi kroczkami klientów zdobędziesz.

Baartez2006 pisze:
Do puki nie zobaczą Cię z z wózkiem wypełnionym cukrem stojąc przy kasie w jakimś markecie.

To co karmisz tylko inwertem żeby Ciebie nie widzeli, czy jeździsz po cukier do innej miejscowości? Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.

Pozdr tczkast

tczkast pisze:
vigor,

Baartez2006 pisze:

To co karmisz tylko inwertem żeby Ciebie nie widzeli, czy jeździsz po cukier do innej miejscowości? Jakoś mi się w to nie chce wierzyć.

Pozdr tczkast

Jeśli mieszkasz w małej miejscowość i jest jeden markiet to tam robisz większość zakupów. Ludzie nie są wyedukowani bo niby skąd mają to wiedzieć że cukier idzie do zimowli a nie do miodu który kupują. Nie wiem skąd się wzieło że skoro kupujesz cukier to od razu fałszujesz nim miód.
A najgorsi są tacy którym nie da się nic wytłumaczyć bo przecież wiedzą więcej od pszczelarza.

Chyba nie zaprzeczysz że część ludzi właśnie tak myśli. Tak samo jak o skrystalizowanym miodzie który rzekomo jest podrabiany.

Dosłownie sam kupowalem cukier w supermarkecie bo taniej niz w hurtowni najlepsze ze mozna tylko 10 kg na osobe to prosilem kogos z kolejki zawsze zeby dla mnie wzieli i tlumacze ze dla pszczol ze jeszcze tyle i tyle potrzebuje to co 3 osoba mowila ze to z tego miod bedzie tak ;)

Awatar użytkownika

Baartez2006, i reven1987,
Baartez2006 pisze:
Chyba nie zaprzeczysz że część ludzi właśnie tak myśli. Tak samo jak o skrystalizowanym miodzie który rzekomo jest podrabiany.

Zgadzam się w 100% choć twierdzę, że świadomość ludzi trzeba zmieniać na mojej etykietce zamieszczam info w jakich temp najlepiej przechowywać i o tym, że krystalizacja miodu jest naturalnym procesem.

reven1987 pisze:
Dosłownie sam kupowalem cukier w supermarkecie bo taniej niz w hurtowni najlepsze ze mozna tylko 10 kg na osobe to prosilem kogos z kolejki zawsze zeby dla mnie wzieli i tlumacze ze dla pszczol ze jeszcze tyle i tyle potrzebuje to co 3 osoba mowila ze to z tego miod bedzie tak ;)

Lidl? też to przechodziłem i najlepsze jest to, że 50 kg cukru zostawiłem przy kasie powiedziałem, że jeśli nie chcą mi sprzedać to niech sobie sami teraz ten wózek odwiazą :haha:
W Netto sprzedali bez problemu

Mogłeś wrócić po kolejne 10kg :wink:

carrefour bo cale zycie diamantem podkarmiam ojciec tak zaczal i rok w rok jest dobrze to lepiej nie zmieniac. W realu w tamtym roku 30 kg na osobe mozna bylo a jak kasjerka mloda i bajere podkreciles dobra to na 2 rachunki wystawiala po 30 i wtedy juz 60 za raz tylko udawac trzeba bylo durnia ze przeciez nie wiedziales ;)

Awatar użytkownika

Baartez2006 pisze:
Mogłeś wrócić po kolejne 10kg

Wówczas chyba bym się znalazł na czarnej liście klientów nieobsługiwanych :haha:

Haha.
Podchodzisz do innej kasy i tyle - sprawdzone.

Awatar użytkownika

Cukier jest do przejscia, ale wracamy do tematu gdzie najlepiej uderzyć ze swoimi produktami, po wstepnej dyskusji opowiem jak ja to zrobiłem ale nie od razu bo sie temat zamkinie za szybko,

Awatar użytkownika

sali, nie bądź taki uchyl rąbka tajemnicy ja wcześniej się trochę pochwaliłem, a Ty tylko kusisz (powiem Wam, ale nie teraz....) :D

Ule na jakich gospodaruję: wlkp/wlkp 18cm
sali, to ty miałeś pokazać te swoje barcie ??

sali pisze:
Cukier jest do przejscia, ale wracamy do tematu gdzie najlepiej uderzyć ze swoimi produktami, po wstepnej dyskusji opowiem jak ja to zrobiłem ale nie od razu bo sie temat zamkinie za szybko,

Wedlug mnie starsze osoby, niech wezma ten sloik miodu ale to jest dobra reklama albo i zla zalezy jak podpasuje. Jedna babcia powie ze pyszny miodek od tego mlodego pana druga za pszczoly cukrem pudrem karmi jak bialy nalot zobaczy na gorze i na nic twoje tlumaczenia bo Ona wie lepiej. I trzeba dbac o swoj wizerunek jako tako, dawno dawno temu pszczelarze byli uwazani za bardzo uczciwych ludzi itp.

Tzw POCZTA PANTOFLOWA ;) Ale sie oplaca bo niektore biora wieksze ilosci bo to syn przyjdzie jeden drugi trzeci to wnuczek kolezanka i zawsze sloiczek musi byc.

NIGDY NIE KRYTYKUJMY CZYJEGOS MIODU.
Tak sie nie robi powinnismy siebie nawzajem wspierac a nie mowic ze ten to to i to a tamten to w ogole. To zle wyglada.

Tyle wedlug mnie jesli chodzi o sprzedaz bezposrednia wsrod sasiadow znajomych. Zobaczymy w ktora strone temat pojdzie to cos wiecej moze napisze. Sprzedawalem wiele produktow dopiero od roku zajalem sie sprzedaz wlasnego miodu i nie jest to wcale proste kiedys to klient przychodzil do ciebie( dowiedzialem sie od starych pszczelarzy)
I jak nie ten to nastepny, ale czasu sie zmienily.
I to my musimy wychodzic naprzeciw oczekiwaniom klienta.
Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika

reven1987 pisze:
Tzw POCZTA PANTOFLOWA
tak ale ta poczta musi być trafiona babca ze wsi nam reklamy nie zrobi wiec szkamy miejsca gdzie przewija sie duzo kasownych ludzi albop pracuje tam duzo ludzi z kasa
reven1987 pisze:
NIGDY NIE KRYTYKUJMY CZYJEGOS MIODU
prawda ale pod warunkiem ze jest to miiód
dalej krecmy temat trzeba rozpowszechniac Polski miód i trzeba chłopakom pokazać jak

Ule na jakich gospodaruję: Warszawski Poszerzony
Najlepsza jest poczta pantoflowa zanim sie obejrzysz będziesz miał tłumy chętnych po miód. Pamiętaj tylko jedno jak będziesz fer wobec ludzi to nigdy ci ich nie zabraknie.
A co do cukru kupowania to tak macie racje 85% ludzi myśli że z tego sie robi miód i każdy miód jest "oszukany". :D

Awatar użytkownika

G... prawda ludzi trzeba uswiadamiac co do cukru i co do hały z holera wie skad która nam psuje rynek tak naprawde to markety i ich miód za 10 zeta sa naszymi wrogami wiec wezmy sie z garsc i zacznijmy jakas promocje naszego produktu i tu podkresalm dobrego produktu, ruszmy tyłki i idzmy do ludzi moimi pierwszymi klijetami były babki z US poszedłem tam z zapytaniem jak sie rozliczac ze sprzedanego miodu, krzywdy mi nie zrobiły bo nie wiedziały wiele i nadal jestem poza Polska skarbówka a sprzedałem z polecenia jednej pani w pokoju iles tam ze 60 l miodu, w tymze miesiacu,
Ps. a tej pani dałem litr miodu zeby spróbowała bron boze ze to jakas łapówka była

Ule na jakich gospodaruję: WLKP 12r
to nie była łapówka, to był dowód wdzięczności, a to już jest ogromna różnica.

Grunt to dobry punkt zaczepienia, później jak kula śniegowa zaczyna się obracać to tylko poganiajmy pszczoły aby miód produkowały.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
reven1987 pisze:
NIGDY NIE KRYTYKUJMY CZYJEGOS MIODU.

Może i nie powinniśmy, ale jak tu nie krytykować jak rozmawiam z kolegą od żony z pracy i on mówi że miód podebrał i dal trochę cukru na wzmocnienie. Więc pytam - teraz ? Tyle pożytku na polu a Ty karmisz? Nie trzeba było długo czekać. Ja swój miodek już sprzedałem (jego klientkom) a on się buja. Rynek ocenił go sam.

sali pisze:
tak ale ta poczta musi być trafiona babca ze wsi nam reklamy nie zrobi wiec szkamy miejsca gdzie przewija sie duzo kasownych ludzi albop pracuje tam duzo ludzi z kasa

Sie nie martw takie jeszcze wieksza moge zrobic ;) Ale na wlasnym przypadku mowie o takich z miasta ;)

Ule na jakich gospodaruję: ostrowskiej i wielkopolskie
Witam
A ja dziś jako że sprzedaję miód także na allegro dostałem dziwnego maila, chyba od konkurencji ponieważ jak starałem się o pozwolenie sprzedaży bezpośredniej i pani weterynarz powiatowy nic nie miała przeciwko sprzedaży miodu przez internet:

nadawca to: [email protected] (raczej wszystkie urzędy mają inną końcówkę maila a nie z google :) czy ktoś także coś takiego dostał?
treść maila:
W związku ze sprzedażą produków pochodzenia zwierzęcego w serwisie Allegro (miód i nieprzetworzone produkty pszczele) informuję, że zgodnie z postanowieniami:
Ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz.U. z 2010r. nr 112 poz. 744 z późn. zmianami),
Ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach poczodzenia zwierzęcego (Dz.U. z 2006r. nr 17 poz. 127 z późn. zmianami),
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 grudnia 2006r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej
Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 16 września 2010r. w sprawie ustalania weterynaryjnego numeru identyfikacyjnego (Dz.U. z 2010r. nr 173 poz. 1178)
sprzedaż nieprzetworzonych produktów pszczelich dopuszczalna jest na podstawie uzyskanej decyzji w sprawie wpisania do rejestru podmiotów zakwalifikowanych do sprzedaży bezpośredniej na terenie powiatu gdzie prowadzona jest produkcja a w przypadku sprzedaży poza tym obszarem po zgłoszeniu tego faktu do właściwego powiatowego lekarza weterynarii.

Sprzedaż nieprzetworzonych produktów pszczelich bez spełnienia powyższych wymagań jest niezgodna z prawem i może skutkować nałożeniem kar przewidzianych przepisami prawa.
W związku z powyższym informuję, że sprzedaż produkót pochodzenia zwierzęcego na obszarze całego jest jest niezgodna z prawem.

W przypadku dalszej sprzedaży nieprzetworzonych produktów pszczelich w serwisie Allegro z naruszeniem przespisów prawa sprawa zostanie skierowana do rozpatrzenia przez właściwego powiatowego lekarza weterynarii.

Z poważaniem

Kontrola pszczelarzy

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
Szkoda że się nie podpisał Pan D..pa

Ule na jakich gospodaruję: wlk
ktos cie robi w balona aby wyludzic pieniadze nie daj sie nabrac !!!

takie cos to sobie sam mozesz naskrobac :D
odpisujesz "co moge zrobic aby tego uniknac" a pan D.pa "elac 200zl i zapomnimy o claej sprawie"
tak mozesz takze zapomniec o tych 200zl

to przyklad moge chciec wiecej :D

robi00 pisze:
a w przypadku sprzedaży poza tym obszarem po zgłoszeniu tego faktu do właściwego powiatowego lekarza weterynarii.

A ten fragmencik mówi Ci coś? To i u tego gościa będziesz musiał sobie załatwić sb.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 dadanta
kolopik pisze:
robi00 pisze:
a w przypadku sprzedaży poza tym obszarem po zgłoszeniu tego faktu do właściwego powiatowego lekarza weterynarii.

A ten fragmencik mówi Ci coś? To i u tego gościa będziesz musiał sobie załatwić sb.

W przypadku sprzedaży miodu w innym powiecie wystarczy tylko powiadomić pisemnie o tym fakcie właściwego weterynarza.Jest to bezpłatne.

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Z poważaniem
Kontrola pszczelarzy
:haha:

To na pewno jakiś gagatek z ambrozji .
Pozdrawiam Tomek

robi00,

Napisz maila do Allegro czy o takim postępowaniu coś wiedzą.

MB33 pisze:
To na pewno jakiś gagatek z ambrozji .Pozdrawiam Tomek

O mnie piszesz ? Jeśli tak to rzucam rękawicę.

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
kolopik pisze:
O mnie piszesz ? Jeśli tak to rzucam rękawicę.

Ty raczej nie masz czasu na głupoty :mrgreen:
Duże firmy co sprzedają miód na allegro tez by sie w takie cos nie bawiły ,chociaz kto wie ,zresztą na allegro to większość nie ma pozwolenia na sprzedaż bezpośrednią.
Pozdrawiam Tomek

Ule na jakich gospodaruję: ostrowskiej i wielkopolskie
To ja nie ma zamiaru zamknąc sprzedaży ale jest wielu bez zezwolenia na sprzedaż bezpośrednią i ktoś się może niepotrzebnie wystraszyc.

W ramach sprzedaży bezpośredniej, miód możesz sprzedawać na terenie swojego województwa i województw sąsiednich. W przypadku sprzedaży internetowej, nie słyszałem o żadnych ograniczeniach, tu miejscem sprzedaży jest chyba Twoja pasieka. Sprzedaż internetowa zalecana jest też w broszurce Artura Arszułowicza i Marka Arszułowicza pt. "Jak zgodnie z prawem sprzedawać miód z własnej pasieki". W opracowaniu tym nie ma mowy o jakichś ograniczeniach w sprzedaży internetowej.

MB33 pisze:
Ty raczej nie masz czasu na głupoty

A niby od kogo Kolego to wiesz ?
Wiedz, jestem ręcistą, sprawnym, przynajmniej umysłowo i różne bziki mogą mi przyjść do głowy bo rozum dziadka jest jak rozum jego wnuka.
Jak to mówią ? Im starszy tym mniej jje ? A więcej mu potrzeba ?
Z doświadczenie wiem, że to prawda.

Ule na jakich gospodaruję: brak
Jakiś czas temu rozmawiałem z weterynarzem na ten temat.
Jego zdaniem, jeśli chodzi o sprzedaż przez internet to wszystko jest zgodnie z prawem. Jest jakieś miejsce gdzie fizycznie stoją słoiki np dom. I na te lokalizację masz pozwolenie na sprzedaż. A to że klient kupił u Ciebie towar i zażyczył sobie dostawy na drugi koniec Polski to nic nie szkodzi, bo i tak właściwa sprzedaż miała miejsce z domu czy pasieki. :mrgreen:
Podejrzewam że to tylko kwestia interpretacji przepisów i inny weterynarz może powiedzieć dokładnie odwrotnie :haha:

Ule na jakich gospodaruję: wlk
obecnie jest wielu oszustow na allegro i nie tylko trzeba uwazac

dzis znalazlem na allegro noz na 12v do odsklepiania plastrow zprowadzany z ukrainy ale mi czs dojscia nie pasuje 12dni tyle i trwa aukcja i kolo ma 0 sprzedanch rzeczy nie kupuje anrazie chodz cena przystepna :D poczekam na komentarze

Awatar użytkownika

Olej tego maila ciepłym moczem :)
robi00 pisze:
@gmail.com
równie dobrz można by napisać [email protected] i napisać w języku angielskim, że zaprasza Ciebie na herbatę (łyknął byś to :?: ). Na bank to konkurencja myśli, że się przestraszysz i zaprzestaniesz sprzedaży. Jak chcą niech zgłoszą to do Allegro. Tak jak koledzy piszą wyżej klient zamawia go w momencie jak miód ten jest jeszcze u ciebie w domu - czyli w miejscu na które masz pozwolenie na sprzedaż (obojętnie czy dzwoni, czy pisze e-mail, zwykły list czy też klika "Kup teraz") to, że wysyłasz na jego prośbę słoik na drugi koniec Polski to już nikogo nie będzie interesowało dla świętego spokoju możesz dopisać skąd pochodzi miód. Nie odpowiadaj na tego maila, a adresata zrób auto kasowanie i będziesz miał spokój
Pozdr tczkast

MODERATOR
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
Nieprzejmuj sie tym ipierdolami bo gdybym ja kupil u ciebie miod na allegro ale byla by to tona w sloikach to musialbym sam odebrac i przewiezc przykladowo 500 km to co tobiewlepia kare ze ja przewiozlem tem miod doinnego wojewudztwa wazne gdzie jest sprzedany czyli adres a adres masz swoj ty nigdzie niewyjezdzasz a weterynarz niejest od interpretowania tylko od wykonywania a w razie czego niech cie pozwa do sadu ze masz zezwolenie i sprzedajesz hehehe

henry

robi00, załóż email [email protected] i odpisz im że skontrolujesz ich kontrole jako kontrolerów pszczelarzy zgodnie z Zarządzeniem Nr 9 /2012 Prezesa Najwyższej Izby Kontroli z dnia 29.03.2012 r. na podstawie art. 65 ustawy z dnia 23 grudnia 1994 r. o Najwyższej Izbie Kontroli (Dz. U. z 2012 r., poz. 82). :wink: Ciekawe co ci odpiszą. :haha: :haha: :haha:

Awatar użytkownika

Cordovan, dobre :haha: :haha: :haha: bo w tej chwili jak widać w Polsce mode są kontrole :) potem można iść o krok wyżej [email protected] :D

Ule na jakich gospodaruję: warszawski zwykły
Miejscowość z jakiej piszesz: koło Sandomierza
witam,
mam pytanie co trzeba spełniać i gdzie zgłosić fakt że zakłada się pasieke, a później sprzedaje się miód,mogę was prosić o jakieś linki co formularzy itp?czekam na info
pozdrawiam

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: warszawski, ostrowskiej
bzyki.com, pasiekę jak założysz to zgłaszasz do powiatowego lekarza weterynarii. Tam dostaniesz swój nr i w zasadzie możesz pszczelarzyć. Choć jak nie zgłosisz a będziesz miał pszczoły to też nic się nie stanie. Jak będziesz miał numer możesz zapisać sie do jakiegoś związku to załapiesz się na refundację do leków, matek, odkładów i jak będziesz miał powyżej 20 rodzin możesz starać sie o refundację na zakup sprzętu do pasieki, lawet itd. Co do sprzedaży miodu musisz mieć zgłoszona sprzedaż bezpośrednią. Też robi się to u PLW i dostajesz drugi numer na sprzedaż bezpośrednią. Ale tutaj to już troszkę inaczej to wygląda. Musisz mieć odpowiednie pomieszczenie, spełniające odpowiednie warunki, sprzęt itd. Tutaj dokładnie Ci nie pomogę bo ja nie mam sprzedaży bezpośredniej. Poszukaj kilka miesięcy temu był temat sprzedaży poruszany

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wkp, LN.
Miejscowość z jakiej piszesz: Krosno
robi00 pisze:
Witam
A ja dziś jako że sprzedaję miód także na allegro dostałem dziwnego maila, chyba od konkurencji ponieważ jak starałem się o pozwolenie sprzedaży bezpośredniej i pani weterynarz powiatowy nic nie miała przeciwko sprzedaży miodu przez internet:

Kodeks karny wprawdzie, nie posługuje się pojęciem szantażu ale stosuje pojęcie "zmuszenia innej osoby do określonego działania", które ma szerszy zakres pojęciowy niż szantaż w tradycyjnym znaczeniu tego słowa, gdyż obejmuje też stosowanie przemocy.
Art. 191 § 1. kto stosuje przemoc wobec osoby lub groźbę bezprawną w celu zmuszenia innej osoby do określonego działania, zaniechania lub znoszenia,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Proponuję o otrzymaniu tego e-maila powiadomić policję lub prokuraturę.
Przestępstwo to jest ścigane z urzędu.
Znajdą dowcipnisia i coś mu zaproponują w rewanżu.

Awatar użytkownika

Kontrolakontrolipszczelarzy kotrolą, ale wróćmy trochę do tematu, który zapodał vigor,. Nie kto inny jak właśnie Ty vigor, w innym poście TUTAJ zaproponowałeś płytkę DVD dołączoną do słoiczka i lub słoiczków sprzedawanego miodu. Pomysł przynamniej jak dla mnie wydaje się rewelacyjny. Koszt jednej płyty poniżej złotówki. Podniesienie świadomości klienta - bezcenne :D .
Jak sądzicie koledzy co na takim krótkim filmiku powinno się znajdować no i oczywiście podzielcie się co sądzicie o tym pomyśle :?:
Pozdrawiam tczkast

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
Nie wiem jak u Was, ale w moim przypadku główną klientelą są ludzie w podeszłym wieku. W dużej mierze płyta DVD z jakimiś informacjami jest dla nich abstrakcją.

W moim przypadku niewielka ulotka (albo dodatkowa nalepka na słoiku) i to wydrukowana dużą czcionką ma większą siłę przebicia.

https://www.youtube.com/channel/UCosWos ... OWqAAL66fg
https://www.facebook.com/tomek.kasiak.5

Awatar użytkownika

CYNIG, ale zawsze może się przytrafić jakiś młodszy klient, który będzie twierdził, że skrystalizowany miód to miód zafałszowany :D , a ktoś młodszy z czystej ciekawości płytkę do odtwarzacza włoży, ba może ją nawet pokazać swoim znajomym, a to poszerza klientelę :cwaniaczek:

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
Nie neguję, wszystko zależy jaki masz target :)
Ja u siebie stawiam raczej na czasami dłuuuugie rozmowy przy okazji kupowania miodu. Ale w przyszłości - kto wie może to i będzie metoda.

https://www.youtube.com/channel/UCosWos ... OWqAAL66fg
https://www.facebook.com/tomek.kasiak.5

Awatar użytkownika

CYNIG pisze:
wszystko zależy jaki masz target

Temat postu mówi sam za siebie :D - choć jak na chwilę obecną nie mam problemu ze sprzedażą to nie powiedziane, że może się on pojawić. Drugi cel to podniesienie świadomości.

Proponuję coś takiego http://tvnplayer.pl/programy-online/wiem-co-jem-odcinki,122/odcinek-2,miod,S03E02,3144.html
to raczej do mnie by przemówiło .
Można pobrać tu http://chomikuj.pl/gosia197914/WIEM+CO+JEM/Wiem+co+jem++-+mi*c3*b3d,1795702938.avi%28video%29

Awatar użytkownika

Nooo fajne, ale prawa autorskie też ma i nie koniecznym słuszne będzie wypalanie konkretnie tego materiału i dawanie klientom. Myślałem o zrobieniu samemu filmiku :), ale chyba właśnie taki materiał powien się tam znaleźć.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 96 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]