FORUM PSZCZELARSKIE "AMBROZJA" WITA MIŁOŚNIKÓW

Miód Pasieka Ule Matki - Pszczelarstwo to Nasza pasja.
baner czasopisma Pasieka Portal Pszczelarski
Dzisiaj jest 23 sierpnia 2025, 06:05 - sob

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość

No ja bym kolego nie zlorzeczył. I z pozostałą resztą członków bym organizował pogawędki o pszczołach. Masz duże doświadczenie możesz się nim dzielić z innymi. Nic na siłę. A skoro nie przychodzą na spotkania to może i lepiej. Proponuję zwiększenie spotkań. Wykonaj harmonogram w październiku na rok następny i się przekonaj. Zerknij na http://www.walbrzych.cba.pl i bierz przykład do działania. To tylko propozycja. Pozdrawiam wszystkich aktywnych członków kół ;)

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolskie
mirek54 pisze:
Kolego a bywasz na Poznańskiej to byś wiedział że dziadki jeżdzą na konferencją

Ha, ha :haha: to jest nas już 3 z tego samego koła na tym forum. Ciekawe że na spotkaniach koła nikt z nas się nie przyznał że czyta i pisze na "ambrozji". Wstydzimy się?
Ja się w środę "ujawniam"... :pl:

Awatar użytkownika

To Mirek jest z naszego koła, takiego bohatera zgrywa na forum ,a na zebraniu jak było głosowanie.... bo ja wiem kto był za ..Szkoda że w środę pracuję .Chyba że po 19..00 wpadnę do kasyna po zebraniu,wybierz się z Piotrem i Antoniem ja dojadę ..
To kolego chyba nie byłeś, jak im mówiłem że są fora i kopalnia wiedzy i nowości .. Ja się wcale z tym nie ukrywam ja im .,mówiłem gdzie szukać....

PasiekaCordovan pisze:
zramolałe dziady bez pojęcia patrzący tylko by kupić na refundację leki (biorą w większości paski) czy matki i nic po za tym.

Wiesz myślałem , że Ty masz trochę więcej w głowie ,ale widzę , że niestety nie. I piszesz artykuły chyba w Pasiece. :?: A czy każdy musi być reformowalny , w wieku 75 lat zmieniać swoje przyzwyczajenia :?:
Wstydzę się , że jest takie forum i tacy ludzie,opluwający starsze osoby.Porażka .

No....Nieładnie pojechałeś po kolegach z koła. Myślę, że samo to iż leczą rodziny i wymieniają matki nie potwierdza aż takiej ostrej oceny, a i nie wszyscy mają przymus i chęci do maksymalizacji wyników. Po za tym przecież Ty nie jesteś anonimowy...Ci opluci zobaczą się z Tobą na kolejnym zebraniu...I co? Powiesz im " abrakadabra" zamiast przepraszam? Bo coś powiedzieć będzie trzeba... Chyba...

bagisek1 pisze:
PasiekaCordovan pisze:
zramolałe dziady bez pojęcia patrzący tylko by kupić na refundację leki (biorą w większości paski) czy matki i nic po za tym.

Wiesz myślałem , że Ty masz trochę więcej w głowie ,ale widzę , że niestety nie. I piszesz artykuły chyba w Pasiece. :?: A czy każdy musi być reformowalny , w wieku 75 lat zmieniać swoje przyzwyczajenia :?:
Wstydzę się , że jest takie forum i tacy ludzie,opluwający starsze osoby.Porażka .
Nie chodzi o reformowalność by zmieniali coś w swoich pasiekach od strony gospodarki ale o to że pojęcia nie mają o wielu rzeczach i jak się tłumaczy np. jak leczyć by ich leczenie było skuteczne i przy okazji by inni wokół nie mieli reinwazji warrozy z ich uli to ci otwarcie mówią że mają to gdzieś co będzie z pszczołami innych i że paski są tańsze niż Apiwarol i nie będą tyle kasy kłaść w ule ani odymiać bo uduszą pszczoły dymem, jak mówisz by zgłaszali faktyczny stan pasieki we wrześniu by uzyskać wyższe fundusze na koło jak są przyznawane później to ci powiedzą że im średnio połowę w zimę spada a latem łapią rójki i nie będą płacili ulowego (raptem 2,50 od rodziny) za tyle rodzin co mają. Jak mówisz że tak duże koło to wypadało by mieć swój sztandar i że to przy takiej ilości członków koszt raptem 50 zł na osobę to ci gadają, że to zbędne, że sztandar im nie potrzebny by stał w szafie, jak mówisz że zaprosimy kogoś do koła na szkolenie/wykłady o chorobach, warrozie i jej zwalczaniu czy nawet o metodach robienia odkładów i wychowie matek by mogli sami hodować i nie musieli kupować to ci powiedzą że nauczyć się już nic nie nauczą a matka na refundację jednodniowa kosztuje 8 zł i takie sobie kupią. Jak takich nie nazwać zramolałymi dziadami? Inaczej się nie da.

Rob pisze:
No....Nieładnie pojechałeś po kolegach z koła. Myślę, że samo to iż leczą rodziny i wymieniają matki nie potwierdza aż takiej ostrej oceny, a i nie wszyscy mają przymus i chęci do maksymalizacji wyników. Po za tym przecież Ty nie jesteś anonimowy...Ci opluci zobaczą się z Tobą na kolejnym zebraniu...I co? Powiesz im " abrakadabra" zamiast przepraszam? Bo coś powiedzieć będzie trzeba... Chyba...
ja im to powiedziałem prosto w oczy na zebraniu i nie dotarło, jak byś grochem o beton rzucił.

kazio pisze:
Proponuję zwiększenie spotkań.
Przychodzą na jedno w roku by poopłacać składki członkowskie, wpłacić na leki i opłacić OC, jak mówisz o kolejnym zebraniu to jeden nie ma czasu, drugi ma coś zaplanowane, trzeci sprzedał rower a czwartemu się nie chce bo po co? I weź z takimi gadaj.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 dadanta
PasiekaCordovan pisze:
zramolałe dziady bez pojęcia

Tak nie powinno się nawet o nikim myśleć,a co dopiero mówić.
Takie słowa świadczą o mówiącym.

emka24 pisze:
Tak nie powinno się nawet o nikim myśleć,a co dopiero mówić.
Takie słowa świadczą o mówiącym.
Wybacz ale inaczej nie potrafię tego określić by było ładniej. Odnoszę się jak pisałem tylko do tych co zachowują się jak opisałem bo znam wielu starszych wiekiem pszczelarzy co chcą się nadal uczyć, czują potrzebę kontaktu z pszczelarzami by wymieniać doświadczenia, bywam w kołach pszczelarskich w których jest też znaczna większość panów w takim wieku i miło wspominam takie spotkania z nimi bo naprawdę chcą czuć się potrzebni, chcą sami porozmawiać o swoich doświadczeniach i chłoną wiedzę innych, mają też jakieś inne spojrzenie na pszczelarstwo niż dziadki z koła do jakiego należę (raczej należałem ostatni 2014 rok).

Ule na jakich gospodaruję: WP leżak i WP korpus
PasiekaCordovan, jak pszczelarze są tacy jak ich osądzasz, to Ty nie jesteś pszczelarz tylko przemądrzały b--c.Twoje posty są bez sensu i bezwartościowe, piszesz tylko po to żeby nabijać bezsensownie licznik postów i proszę cię nie odpowiadaj bo i tak nie będę Twoich wypocin czytał.

Awatar użytkownika

Tu w ostatnich dwu postach zgadzam się:::::: z cordovanem....
Na ostatnim zebraniu poruszyłem temat o wychowie matek, jest kilku młodych pszczelarzy którzy by spróbowali wychowu matek na własne potrzeby...Trzeba po prostu im pokazać co jak i co się robi , co jest potrzebne....Odzew mizerny .....bo o co....

Marian. pisze:
jak pszczelarze są tacy jak ich osądzasz,
ja ich tak nie osądzam, wszyscy młodzi jacy są w kole do jakiego należałem tak sądzą bo te dziadki tacy właśnie są, i możesz mnie nazywać jak chcesz a ja zdania nie zmienię. Zastanawiamy się nad utworzeniem swojego koła i przejęciem tych co są reformowalni i będą do czegoś dążyli dla wspólnego dobra.

imphotep40 pisze:
Ciekawe że na spotkaniach koła nikt z nas się nie przyznał że czyta i pisze na "ambrozji". Wstydzimy się?

A wiesz czemu bo ja wiem :wink:
Jak na zebraniu kiedyś w moim kole wpadł jeden Gość i zaczął machać skanem że Na forum Ambrozja ubliża się ... Nikt poza Kudłatym i Mną dzioba w obronie nie otworzył bo wszyscy zestrachani byli :haha:
Jak Sabat rok temu na Walnym w WZP wyskoczył że na Ambrozji propaguje się leczenie pszczół Lekami np Rapicidu też nikt nie kiwnął palcem by sobie du###y nie zmoczyć wiec dość głośno powiedziałem Panie Prezydencie to nie lek a środek Dezynfekcyjny :haha:
Na Nadzwyczajnym zebraniu Prezesów w WZP zabrałem głos i wyraźnie powiedziałem że Na forum Ambrozja jest opisane jak zwalczać warooze wszyscy słuchali nawet Prezydent :wink: a po przyjeździe było z 30 nowych członków forum
Wszyscy są odważni jak są anonimowi TU a czemu nie jak przyjdzie co do czego ???

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 dadanta
wtrepiak,

Przecież mówimy teraz o czymś innym-nie ważny jest powód-ważne aby nikomu nie ubliżać od np." dziadów".

W innym temacie ktoś może się z tobą nie zgadzać-czy może ci ubliżać?
Możemy przekraczać kolejne granice.

Ule na jakich gospodaruję: dadan
Brawo! BoCiAnk. Trafiłeś w sedno. :brawo: :brawo: :brawo:

Ule na jakich gospodaruję: WP leżak i WP korpus
pasieka cordowan- jak uważasz że te dziatki są takie niemrawe to pochwal się swoją pasieką, bo ja się pochwale swoją i wcale się nie wstydzę, mimo mojego poważnego wieku, czekam na Twoje fotki z tak wspaniałej pasieki, Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek a teraz czekam na fotki młodzieńca.

Marian., nie określiłem tak wszystkich a tylko tych z swojego koła, więc nie miej pretensji bo jak pisałem znam wielu co mają nawet większe pasieki niż ja mimo sędziwego wieku i za sprawą pewnie też dużej ilości czasu na ich obsługę. Nie piję do każdego pszczelarza kto jest starszy wiekiem, doczytaj co napisałem potem zastanów się czy pisałem np. o Tobie.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wielkopolski
Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
Marian., Mimo poważnego wieku pasieka bardzo ładna można pogratulować .Co do postów powyżej o dziadach nie będę pisał bo szkoda się wypowiadać można napisać jedno wielki wstyd tak oceniać osoby w starszym wieku .pawel

Awatar użytkownika

Emka 24 ....popieram że im już na niczym nie zależy...
Odnośnie ubliżania ....absolutnie na nie!!!!!!...
Tylko widzisz..jeżeli ten pan Mirek jest rzeczywiście z naszego koła ....to na zebraniach na nie .. A w Warszawskim klubie okazuje się że jest aktywny....czegoś tu nie rozumie....????

emka24 pisze:
Przecież mówimy teraz o czymś innym-nie ważny jest powód-ważne aby nikomu nie ubliżać od np." dziadów".
W innym temacie ktoś może się z tobą nie zgadzać-czy może ci ubliżać?
Możemy przekraczać kolejne granice.

Zgadza się całkowicie z Tobą. Po prostu pewne osoby do innych nie mają szacunku. Jest to przykre. Ale , jak ktoś ma o sobie wielkie mniemanie , to czego oczekiwać. Tylko , stare dziady , zramolałe dziady , leśne dziadki.Ech , szkoda pisać ,a jeszcze gorzej czytać.
Nikt nie pyta ich o zdrowie , tylko składki i, nie leczą rodzin. A to może ich ostatnie , najpiękniejsze chwile w ich życiu.Życiu ze swoimi pszczółkami. I tym się cieszą , w przeciwieństwie do innych , młodych , silnych , ale jak że głupich w swoim rozumowaniu.

Awatar użytkownika

Ale proszę nie przypinać mnie do czegoś !!!! czego nie pisałem ( ubliżając )
innym....
Popieram to co jest pisane o zebraniach ....ja nikomu nie ubliżałem i proszę czytać dokładnie.....

Choć nie jestem jeszcze dziadkiem , ani wiekowo , ani faktycznie(dla nie których chętnie zostanę leśnym dziadkiem lub dziadem) to :
Kiedy chamstwo zaczyna być górą , a moderatorzy tego nie widzą tylko wywalają po cichu innym posty nie zgodne z ,, linią " forum
czas najwyższy odpocząć . To forum się kończy i to od dawna , a szkoda .
Popieram tych co nie dają się obrażać , a starszym należy się szacunek :pl:

Awatar użytkownika

lalux5 pisze:

tak niektórzy narzekają w kołach że nic się nie dzieje, trzeba się zaangażować i dać coś od siebie a nie narzekać, wszyscy oczekują że będą wchodzic na forum i tylko klikać pomiędzy zajebistymi tematami tylko że te tematy same się nie stworzą z narzekania i krytyki tych którzy chcą coś pokazać
są ludzie którym na niczym nie zależy, stojąc w cieniu innych bo tak jest wygodnie niech inni się męczą a ja przyjde na gotowe... tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia ale nie w czasie bo wtedy gdy trzeba się odezwać nie mają na tyle "odwagi" aby coś z siebie wydukać

Awatar użytkownika

Dziękuję. !!!!!!

Awatar użytkownika

Kochani, wszystko się pomieszało. Ktoś napisał o leśnych dziadkach, inny o marazmie w kole, jeszcze inny zrozumiał że "dziadki" w kołach nic nie znaczą.
Zakończmy ten temat! :thank:

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
lalux5 pisze:
...Kiedy chamstwo zaczyna być górą , a moderatorzy tego nie widzą tylko wywalają po cichu innym posty nie zgodne z ,, linią " forum
czas najwyższy odpocząć . To forum się kończy i to od dawna , a szkoda.

Ale to właśnie były "ober" moderator, "profesor i luminarz" tego forum. Na pewien okres czasu poskromiony, ostatnio znów zaczyna sprawiać wrażenie, jakoby wracał do łask.
Początki pod nowym nickiem wydawały się dość układne, ale jak widać po kilku miesiącach piórka od nowa zaczynają się stroszyć i powoli zaczyna wyłazić szydło z worka.
Nic dziwnego, że obecni moderatorzy boją się tykać, bo i nigdy nie wiadomo do końca "co jest grane", pewnie w tym wypadku czekają na reakcję admina.

JM pisze:
lalux5 pisze:
...Kiedy chamstwo zaczyna być górą , a moderatorzy tego nie widzą tylko wywalają po cichu innym posty nie zgodne z ,, linią " forum
czas najwyższy odpocząć . To forum się kończy i to od dawna , a szkoda.

Ale to właśnie były "ober" moderator, "profesor i luminarz" tego forum. Na pewien okres czasu poskromiony, ostatnio znów zaczyna sprawiać wrażenie, jakoby wracał do łask.
Początki pod nowym nickiem wydawały się dość układne, ale jak widać po kilku miesiącach piórka od nowa zaczynają się stroszyć i powoli zaczyna wyłazić szydło z worka.
Nic dziwnego, że obecni moderatorzy boją się tykać, bo i nigdy nie wiadomo do końca "co jest grane", pewnie w tym wypadku czekają na reakcję admina.
Nic nie zaczyna nigdzie wyłazić, szanuję wielu starszych wiekiem pszczelarzy zarówno w życiu prywatnym jak i tutaj na forum a o takich dziadach jakim miałem (nie) przyjemność poznać w swoim kole inaczej napisać nie można. Wszystko załatw, wszystko im powiedz, najlepiej leki i matki zawieź im jeszcze do do domu. Ludzie wszystko pomieszaliście i uważacie że zachowuję się chamsko? Weźcie poczytajcie te posty na chłodno to może zrozumiecie że nie ubliżam ogółowi starszych pszczelarzy bo jak pisałem wielu szanuję.

Ule na jakich gospodaruję: WP, WZ ---> wlkp
lalux5 pisze:
To forum się kończy i to od dawna , a szkoda .
już rok i dwa temu o tym słyszałem... i jak było dużo użytkowników tak jest jeszcze więcej...
kudlaty pisze:
tak niektórzy narzekają w kołach że nic się nie dzieje, trzeba się zaangażować i dać coś od siebie a nie narzekać, wszyscy oczekują że będą wchodzic na forum i tylko klikać pomiędzy zajebistymi tematami tylko że te tematy same się nie stworzą z narzekania i krytyki tych którzy chcą coś pokazać
są ludzie którym na niczym nie zależy, stojąc w cieniu innych bo tak jest wygodnie niech inni się męczą a ja przyjde na gotowe... tacy zawsze mają najwięcej do powiedzenia ale nie w czasie bo wtedy gdy trzeba się odezwać nie mają na tyle "odwagi" aby coś z siebie wydukać
i tu zgodzie się z kudlaty, m, mało tego, pewnego rodzaju anonimowość wyzwala w co niektórych zachowania jakich często jesteśmy tu świadkami, i co bym nie robił ja i reszta administracji forum, to zawsze znajdzie się ktoś kto będzie chciał za wszelką cenę udowodnić że białe jest czarne... Nie wymagajcie aby ktoś z nas czytał kropka w kropkę przez 24 h na dobę wszystko co zostało napisane i robił świętoszków z tych którzy nimi nie są, a nawet obok nich nie stali... czas zweryfikuje wszystko i kiedyś ta rzekoma anonimowość pryśnie jak bańka mydlana a wtedy...
Pozdrawiam
xsiek

Ramki pszczele

Ule na jakich gospodaruję: ramka 360X200
Mieliśmy prezesa bardzo aktywnego w kole ale do zbierania składek i nic po za tym ,nie można było się doprosić o zebranie koła. Nawet zebrania sprawozdawczo- wyborcze się nie odbywały, miał swoich członków zarządu i nikt nic nie wiedział,mało tego ciężko było się rozliczył jemu nawet z apiwarolu ale mniejsza o to. W ubiegłym roku wziąłem sprawy w swoje ręce i z kolegą pszczelarzem powołaliśmy nowe koło do życia. Jak się chce to można bez względu na wiek. Po ostatniej publikacji w prasie że " PSZCZELARZE POŁAMALI SIĘ OPŁATKIEM " przychodzą nowi pszczelarze zapisywać się do koła i zaczyna się coś dziać

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: Wielkopolskie korpusowe.
BoCiAnK pisze:
PasiekaCordovan pisze:
No proszę jakież dogodne warunki tylko się przyłączać.

w 2013 to tak :wink:
W tamtym roku nic się nie zmieniło. Wpisowe 20 albo 30zł. Zobaczymy jak będzie w tym roku.

lalux5 pisze:
Choć nie jestem jeszcze dziadkiem , ani wiekowo , ani faktycznie(dla nie których chętnie zostanę leśnym dziadkiem lub dziadem) to :
Kiedy chamstwo zaczyna być górą , a moderatorzy tego nie widzą tylko wywalają po cichu innym posty nie zgodne z ,, linią " forum

bo przywiązujecie wagę do słów ...
Niech pierwszy żuci kamień który jest Krystalicznie czysty i nigdy nie powiedział nawet w duchu Stary Dziadu ....
Nie popieram słów PasiekaCordovan,
Każdym czasami szarpną nerwy ...

Ule na jakich gospodaruję: 1/2 D
PasiekaCordovan pisze:
..., szanuję wielu starszych wiekiem pszczelarzy zarówno w życiu prywatnym jak i tutaj na forum a o takich dziadach jakim miałem (nie) przyjemność poznać w swoim kole inaczej napisać nie można. Wszystko załatw, wszystko im powiedz, najlepiej leki i matki zawieź im jeszcze do do domu. Ludzie wszystko pomieszaliście i uważacie że zachowuję się chamsko? Weźcie poczytajcie te posty na chłodno to może zrozumiecie że nie ubliżam ogółowi starszych pszczelarzy bo jak pisałem wielu szanuję.

Ubliżać nie należy nikomu, tym bardziej publicznie.
Szanować natomiast wypada wszystkich, a w szczególności tych którzy prezesa wybrali mimo tego, że teraz od prezesa czegoś oczekują. Prezes myślał pewnie, że będzie tylko takim "Panem Prezesem" od pouczania i oczekiwania splendoru, ale jak się okazało nie wszyscy nauk prezesa spragnieni i nie muszą wszyscy od razu myśleć tak jak prezes.
Mógł prezes nie rozdawać kiełbasy to by go nie wybrali i miałby spokój, a nie żeby zaraz publicznie folgować sobie i jeszcze iść w zaparte.
Jeżeli słyszy czyjeś obelgi w stosunku do członków jego własnego koła, to tym bardziej czego innego można się spodziewać usłyszeć w stosunku do ogółu?
W koło same dziady i tylko jeden P. wspaniały.

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: dadan.wlkp
Tak usuwajcie posty bo są Wam nie na rękę i twórzcie dalej towarzystwo wzajemnej adoracji. Gdzie jest to forum z czasów kiedy się zapisywałem? Nawet Pan panie Bogdanie tolerujesz obrażanie innych. Nie popierasz słów Cordowana ale jego posty zostawiłeś. To jest Twoje forum ale pamiętaj że my też mamy w nim wkład. Jest wielką różnicą pomyśleć sobie "Stary Dziadu" a nazwać kogoś "starym zramolałym dziadem bez pojęcia". Panie Bogdanie czas zmienić okulary.

Awatar użytkownika

A pamiętacie !!!!!! Pan prezydent jak powiedział ,,,,,publicznie,,,,,,,przypomnijcie sobie ,,,,,i co żeście w tym celu zrobili ....
Wyrwało się corovanowi , bije się w piersi ... A wy co wypisywaliście ,,,w waszym wieku ,,,,birkuta chyba pamiętacie , nawet na pw pisał ale olałem to ... A Kolopik lepszy ......
Myślę że trzeba zamknąć ten temat , albo do wora z nim.....nie będziemy się przepychać

Ule na jakich gospodaruję: dadant
Nie jestem w zadnym kole, i teraz po tej dyskusji nie załuje , bo skoro w niektorych kolach raz do roku spotkanie do zaplacenia skladek to dzieki. Też jestem dziadkiem , i znam Przemka , Jest człowiekiem "dynamicznym i szczerym , lubi doradzić i pomagac . A ze nieraz coś POWIE troche za duzo??? . To czy my wszyscy tacy krystaliczni "prywatnie??? Troche trzeba się uderzyc we własne piersi też. ,, widać na forum Poniewaz pszczele dopiero 5 lat, to zawsze wydawało mi się ze pszczelarze to wielka FAJNA rodzina ? A tu masz babo "placek' do ULA. Pozdrawiam.

JM, ja nie jestem prezesem tego koła dla Twojej wiadomości.

PasiekaCordovan pisze:
JM, ja nie jestem prezesem tego koła dla Twojej wiadomości.

To zostań i pokaż jak to się robi!!!

Uprzedziłeś mnie z tym postem kolego DROBNY, też to miałem na myśli. Zachęcam kolegę do "wypłyń na głębię".

Życzę powodzenia.
:pl:

Miejscowość z jakiej piszesz: sieradzkie
PasiekaCordovan,
a już szukałem blisko koła :D

Awatar użytkownika

Miejscowość z jakiej piszesz: Bydgoszcz
K0ledzy szacunek należy się młodym, ale przede wszystkim osobą starszym należy uszanować to co zrobili dla pszczelarstwa jak pszczoły były wtedy i t teraz także są .Amy w tym temacie idziemy głęboko w las a tam coraż więcej drzew takie porównanie . Jedno jest pewne PasiekaCordovan, nie należy używać takich słów bo te słowa bolą za czym napiszemy post należy pomyśleć bo myślenie nie boli i tyle z mojej strony mam do przekazania .a Bogdan niech temat zamknie bo się robi bardzo nie przyjemnie pozdrawiam przed ewszystkim starszych pszczelarzy jak również ne zapominam o młodych .pawel

JM pisze:
Mógł prezes nie rozdawać kiełbasy to by go nie wybrali i miałby spokój, a nie żeby zaraz publicznie folgować sobie i jeszcze iść w zaparte.

Nie masz racji
Wiesz dlaczego po kołach jest źle i nic się nie dzieje ?? powody sa dwa
- 1 to że pełnić funkcje Prezesa powinni kompetentne osoby mające do tego predyspozycje czasowe i chęci coś zdziałać dla koła , a zazwyczaj jest tak że po wyborach spoczywa na laurach i tylko szczyci się nadaniem mu funkcji
po drugie Nikt nie chce wziąć odpowiedzialności za prowadzenie koła woli narzekać ale zrobić nic poza wytykaniem błędów i drżeniem ze jemu się należy bo po to wybrano zarząd
Po Trzecie panuje stara mentalność .... Bo On Był Tyle Lat To Niech Będzie
to nie jest przywilej Jak W Chinach i Klan Kim Dzong Ila !!!
zegaj pisze:
Nawet Pan panie Bogdanie tolerujesz obrażanie innych. Nie popierasz słów Cordowana ale jego posty zostawiłeś.

Już to kiedyś napisałem są dwa rodzaje ubliżeń
Jeżeli by napisał Stare .... H.... jest to wyrażenie wulgarne i wyleciały by posty dostał by upomnienie a nawet blokadę za Netykietę
Ubliżył wiekowi ... Każdy z nas będzie starym dziadkiem choć stary nie jestem dziadkiem Owszem mam Dwóch Wnuków :wink:
A pozostawione posty świadczą nie o mnie .... A PasiekaCordovan, Myślę że się zagalopował trochę i wyciągnie z tego na przyszłość wnioski ....
zegaj pisze:
Panie Bogdanie czas zmienić okulary.

Okulary mam dobre ... Dziękuję za troskę ...
Wiesz Dlaczego w tym temacie jest tyle niepotrzebnych wpisów ???
bo gdy nam się trafi coś co można roztrząsać bardzo to lubimy ... Przypomina mi się jak byłem w UK (Anglii ) szła parada odmiennej Orientacji Seksualnej przeszli ulicami New Castle nawet nikt nie zauważył idą to niech sobie idą A u nas Jest zawsze Mordobicie ... my zawsze lubimy burdy ...

MODERATOR
Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: ,wielkopolski i 435x250
Miejscowość z jakiej piszesz: Czaszyn
Jestem juz dziadkiem ale takim wieku ze spoko mysle ze Przemek zle zrobił ze tak napisał ale jak by nie napisał to by nie było tej dyskusji a skoro tym starszym panom poiedział tak prosto w oczy to pełen szacun dla Przemka za odwage podziwiam takich ludzi co mowia prawde w oczy bo sam jestem takim cholerykiem i ztego powodu mialem nie raz nie przyjemnosci ,akoro do kogos nie przemawiaja spokojne uwagi to trzeba to zrobic dobitnie może zrozumie ,a do tych co uwazaja ze Przemek może zostac prezesem to raczej marne szanse jezeli w kole jest obsada starszych panów to prezes ma funkcje dożywotnia tak jak i zarząd przykładem tego jest preztdent PZP

henry

Awatar użytkownika

Widzisz u nas jest prezes Piotr i sekretarz na czasie ....choć ja nie jestem młodzieniaszkiem ani prezes. ale ...jest za ...iść za wiedzą szkolenia itp...

Ale jak jest głosowanie ... I oczywiście właśnie starsi pszczelarze ....są.
na nie ....
Czekam na odzew pana Mirka...
I właśnie dowiadujemy się jakie są przekręty w kołach ...
Tak samo w Rodzinnych Ogr Dzialkowych oczywiście starsi panowie są prezesami... i ciągle brak kasy na inwestycje... Jak wzięliśmy w swoje ręce ROD. Są pieniądze na wszystko ....na sprzęt ..kosiarki podkaszarki spawarki ...nowe ogrodzenie itp... Ale my nie bierzemy jak oni ..w roku 3. ..4 ..tyś..tylko mam 500 zł zwrot za paliwo...i jest na wszystko...

Dziś działalność społeczna wymaga czasu i zaangażowana a czasem nawet dziękuję nikt nie powie a czasem tacy Smarkacze jak Przemek wyzwą od starych dziadów bo nie jest po ich myśli, chociaż samemu za darmo nic nie zrobią tylko wymyślanie cuda wianki. bądźmy bardziej chętni w dawaniu czegoś pozytywnego od siebie a wszystkim nam będzie lepiej i przyjemniej.

Ule na jakich gospodaruję: WP
DROBNY pisze:
bądźmy bardziej chętni w dawaniu czegoś pozytywnego od siebie a wszystkim nam będzie lepiej i przyjemniej.

I o to właśnie chodzi. :brawo: :brawo: :brawo:

DROBNY pisze:
Dziś działalność społeczna wymaga czasu i zaangażowana a czasem nawet dziękuję nikt nie powie a czasem tacy Smarkacze jak Przemek wyzwą od starych dziadów bo nie jest po ich myśli, chociaż samemu za darmo nic nie zrobią tylko wymyślanie cuda wianki.
Jesteś w wielkim błędzie pisząc że sam nic nie robię tylko wyśmiewam, jestem z naszego koła delegatem do Regionalnego Związku Pszczelarzy i cały czas staram się wkładać tym starszym do głowy że można mieć lepiej, że nie trzeba trwać w tym co sobie umyślili, staram się by to koło i jego członkowie mieli lepiej niż mają, że właściwa ilość zgłoszonych rodzin i zapotrzebowania tego co na refundacje daje większe możliwości, większe przyznane pieniądze, w tym i dla tych co zaczynają, by do czegoś dążyli, myślisz że nie postulowałem za tym by zrobić więcej zebrań w roku, by pogadać i wymienić się doświadczeniami, by zaprosić kogoś na szkolenie, by kupić taniej węzę czy paszę dla pszczół, co roku to poruszam na zebraniu. Wkładam w to sporo swojego czasu i jak mimo to nie usłyszysz nawet dobrego słowa a wręcz przeciwnie usłyszysz że zbędne są moje starania bo oni mają to gdzieś, to jak takich inaczej nie nazwać.

Jest takie stare powiedzenie " kropla drąży skałę" Czyń tak jak byś chciał by czyniono aby było dobrze a zobaczysz że twoja praca zostanie zauważona. Niech czyny świadczą za ciebie a nie słowa i chęci.

DROBNY pisze:
Jest takie stare powiedzenie " kropla drąży skałę" Czyń tak jak byś chciał by czyniono aby było dobrze a zobaczysz że twoja praca zostanie zauważona. Niech czyny świadczą za ciebie a nie słowa i chęci.
Tylko powiedz mi jak działać, jak dokonać czegoś z ludźmi w kole którym na niczym poza lekami i matkami po 8 zł za sztukę na niczym nie zależy? Ile można? Samego by Cię to zniesmaczyło i pewnie dał byś sobie spokój.

PasiekaCordovan pisze:
Tylko powiedz mi jak działać, jak dokonać czegoś z ludźmi w kole którym na niczym poza lekami i matkami po 8 zł za sztukę na niczym nie zależy? Ile można? Samego by Cię to zniesmaczyło i pewnie dał byś sobie spokój.

Wiesz dlaczego w Suchej powstało nowe koło ???
kiedyś dawno dawno temu było koło do którego tez należało wielu członków ale nic po zatym się nie działo zebrania nudne stare oklepane śpiewki narzekania i nic po za tym ... gdy brata wciągałem w pszczelarstwo przynajmniej mieliśmy o czym istotnym porozmawiać któregoś popołudnia zadzwonił do mnie bardzo mądry Szanowany pszczelarz starszy wiekiem i po krótkiej rozmowie pod wieczór pojechaliśmy w bratem do niego na kawę powstała koncepcja powołania koła w którym cos by się działo i dawało pszczelarzom .. po niedługim czasie od Annasza do Kajfasza na sali konferencyjnej spotkało się ogrom chłopa wybrano zarząd i tp resztę jest tu http://www.pasiekaambrozja.pl/mioduszyna/
A że chcieliśmy coś zmienić a JP miał dużo czasu i wiele chęci choć miał 60 lat nowo powstałe koło szybko się rozrastało dziś zarząd uległ dalszym zmianom ale priorytet pozostał ten sam Ale na to by tak było pracuje nie tylko zarząd ale i wszyscy
Prawda jest taka że trzeba mieć chęci i ambicje wybrać taki zarząd by się mu chciało to muszą być młodzi głodni pokazania i chętni pracy ludzie
PasiekaCordovan,
Masz chęci predyspozycje ,fantazję - Kto Ci broni aby powstało koło wystarczy 10 członków ... Pokaż że potrafisz zmobilizuj innych młodszych chętnych ...a za rok dwa jak się wieść rozniesie że w kole XXX jest tak ... to Cię Tylko Sekretarz i Skarbnik przeklną bo członkowie będą zadowoleni i sami podejmą inicjatywę by jeszcze było lepiej znam to z Autopsji ....

Awatar użytkownika

Ule na jakich gospodaruję: wlkp.
DROBNY pisze:
...Czyń tak jak byś chciał by czyniono aby było dobrze...

Czyżby echa imperatywu Kanta?? :)

Pozdrawiam

https://www.youtube.com/channel/UCosWos ... OWqAAL66fg
https://www.facebook.com/tomek.kasiak.5

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 156 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz. [letni]