pisiorek pisze:
33 matki kupione rok temu od P CHachuly unasiemnnillo sie 6szt i nie mowcie ze to jest normalne
nie napisze że to jest normalne bo podobną sytuacje miałem ja gdzie z 89 zostało 33 czerwiące , można poczytać w temacie matki od Chachuły który założyłem wiele podobnych opini a jeszcze więcej otrzymałem telefonów w tej sprawie, poszli na ilość olewając całkowicie jakość, pół biedy gdyby trafiła się jedna matka a to były 4 serie bo na jeden raz nie zamawiam nigdy wszystkiego, zdaniem Chachuły wszystko ok a winny jak zawsze pszczelarz tylko jak tu wytłumaczyć że matki z innych hodowli w tym samym czasie, na tych samych pasiekach w ten sam sposób ustawiony, matki identycznie poddawane były przyjmowane, bez większych problemów się unnasieniały???
robią badziewie i szczerze odradzam zakup jednodniówek z tej pasieki no chyba że ktoś lubi pieniądze wyrzucać w błoto, mnie to kosztowało znacznie więcej niż matki bo straciłem kilkadziesiąt odkładów które musiałem łączyć po kilka do kupy bo matki albo nie miały w planach nigdzie wylatywać albo z tych lotów nie wracały
matki kupywać odbierając osobiście u lokalnych hodowców i wszelkie problemy znikną
a nie płacić po dwie dychy od sztuki i dostać na pamiątke po matce ładną klateczke z nicota i ulotke