pools pisze:
Sterowanie z miodarki może byś używane także do kremownicy, kwestia ustawienia parametrów. Ja mam taką właśnie konfigurację. Jednak zostawiłem instrukcje u łysonia, i wiem że mówiono mi, że po zmianie jakiegoś parametru aby ruszyło
Posiadam takie urządzenie i sterownik ten znacznie się rózni od sterownika miodarki
sa w nim tylko funkcje czasowe działania które ustawia się od 24 godzin po 96 godzin po tym czasie wyłącza się całkowicie i należy proces ustawienia powtarzać
-proces mieszania uruchamia się dla każdego ustawienia co 60 minut i trwa 15 minut kręcenia wirnika
sterownik ten nie posiada funkcji zmniejszenia jak i zwiększenia obrotów mieszadła ( co jest moim zdaniem błędem gdyż urządzenie może spełniać funkcję nie tylko kremownicy ale i mieszadła do syropu czy ciasta dla pszczół - gdzie na stałe ustawione obroty są za DUŻE w przypadku ciasta zaś przy syropie za MAŁE
instrukcja jaką otrzymałem przy zakupie nic nie wspomina o płynnej czy impulsowej zmianie obrotów wirnika
Sam byłbym zainteresowany zmianami lecz po rozmowie z mechanikiem firmy Łysoń dowiedziałem się że przekładnia ta nie jest przystosowana do dużych obrotów więc wychodzi na to że nawet zmiana procesora na inny falownik z regulowaną dostawą częstotliwości do silnika nie wchodzi w grę