Witam, po krótkiej nieobecności!
Wywolalem malą dyskusję swoimi postulatami,
"Staż
Miejsce (wystarczy z dokladnością do np. powiatu)"
i chcialbym hurtem ustosunkować się do wypowiedzi. Więc po kolei:
1."paradoks polega na tym że Kolega od innych wymaga a sam nie podaje pełnych danych .....
Pozdrawiam Mariusz"
odpowiadam: Oczywiście , że podam swoje dane, jeśli tylko przyjęta zostanie ta propozycja jako celowa.
2."A ja proponuje jeszcze numer butow i kolnierzyka - pewnie tez do czegos sie przydadza.
Szczegolnie pszczelarzom.
Wiekszej paranoi juz nie mozna chyba sie spodziewac?" - napisal Jerzy
odpowiadam: Nie ma problemu w dyskusji grubokarczystego gościa o filigranowych stópkach z cienkoszyjnym kolegą w butach jak kajaki, jeżeli wiedzą o sobie choćby to, że jeden, powiedzmy czterdziestolatek z pasieką od 10-ciu lat, radzi dwudziestolatkowi, mającemu pszczoly drugi sezon. To ma sens. Ale odwrotnie, to koledzy mogą dyskutować co najwyżej o plci pięknej,lub jej wybranym fragmencie, bo co też może poradzić "świeżak" staremu? Paranoiczne byloby wysluchiwanie "fachowych" rad od nowicjusza, czyż nie tak, Kolego?
3."a ja kolor majtek i skarpetek :leży_uśmiech: :leży_uśmiech: :leży_uśmiech:" pisze Beekeeper
odpowiadam: No wlaśnie. W pewnym wieku kwestia bielizny może być bardzo pociągająca, i w zasadzie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby o tych sprawach podyskutować, zwlaszcza na priv.
I bardzo byloby pomocne dla grona tych n.p.16-to latków, ustalenie przynależności do tej wlaśnie grupy wiekowej.
4.Następny dyskutant, Kriss wyjaśnil dokladnie o co chodzi i dodal:"Oszczędność czasu i miesca na forum-ogromna".
Ja bym tylko powiedzial, że pal licho ten czas, ale nerwów szkoda!
Zresztą, w podpisie Krissa sprawa postawiona jest wystarczająco jasno :oczko:
"Każdy na forum może pisać to co chce.Może ktoś napisać ze wybrał 20kg z ula miodu z wierzby ze u niego nosza ze sztachet".
odpowiedź: Tak, może, i nie ma na to rady, ale, ponieważ , jak mówi przyslowie:"klamstwo ma krótkie nogi", to taki konfabulant raz dwa zostaje rozszyfrowany, i forumowicze przestają takiego traktować poważnie.
"I nie ma tu znaczenia czy dany forumowicz pisze z Krakowa, GdaŃSKA CZY Z BERLINA.To od Ciebie zależy to w co wierzysz i do jakiego tematu chcesz się przyłączyć.
odpowiedź: Nie rozumiesz. Może tak: Pyta gość z Suwalk, kiedy stawiać nadstawki na rzepak. Odpowiada mu ktoś z Berlina: ja już postawilem, na co ten z Suwalk pisze, że też by postawil, ale nie może się przebić przez zaspy. :oczko:
6.Bialymiś71 zauważa:"Obecnie mam 19 lat, a mój tata 50. Nie powiem nauczył mnie jak obchodzić się z pszczołami, jak wykonuje się prace w pasiece. Ale ja też go czasami czymś zaskoczę i można powiedzieć, że uczeń "uczy" mistrza."
odpowiedź:Masz rację, że wiek a umiejętności, zwlaszcza wiedza teoretyczna niekoniecznie idą w parze. Można powiedzieć, że często jest na odwrót. Ja, na przyklad, gdybym mial wytlumaczyć jakiś skomplikowany i do tego nowatorski temat, to uwierz mi, że wolalbym przekonywać raczej modego, niż starego. I dlatego wlaśnie wolalbym wiedzieć z kim rozmawiam.
" Jeśli ktoś sobie nie życzy wpisywać daty urodzenia i miejsca zamieszkania to jego wola nikt nikogo nie będzie zmuszał."
Odpowiedź: Nic się, kolego nie martw. Mlodego wieku naprawdę nie ma co się wstydzić. To nie choroba, ale sam już wkrótce przekonasz się, że to mija szybciej, niż byś sobie życzyl. Niestety...
A co do adresu, to przecież napisalem, że wystarczy z dokladnoscią do powiatu.
Nooo.. To chyba wszystko, nie mam zamiaru nikogo na silę reformować, ale, gdyby Admin napisal, że prosi o dodanie do swoich profili powyższych informacji, to JA bym posluchal, z powodów opisanych powyżej.Howgh!
_________________ Pozdrawiam Krzysiek
niżej: mój pradziadek
lata 30-te, Tarnopol
GW** czytasz, GW ** wiesz ...
|